Η Ιαπωνία απειλεί τη Ρωσία με πολύ μεγάλα προβλήματα επειδή αρνείται να εγκαταλείψει τα νησιά Κουρίλ

Freepen.gr - Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός άρχισε να απειλεί τη Ρωσία με πολύ σκληρές συνέπειες για την άρνησή της να παραχωρήσει τα νησιά Κουρίλ.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, εξέδωσε δήλωση με την οποία τόνισε πως είναι έτοιμος να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη Ρωσία και την Κίνα. Για τη Ρωσία, αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η ρωσική πλευρά αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με το Τόκιο σχετικά με τη μεταφορά των Κουρίλων Νήσων στην Ιαπωνία.

Η σκληρή ρητορική του Kishido κατά της Ρωσίας είναι εντελώς απαράδεκτη, ειδικά επειδή, στην πραγματικότητα, η Ρωσία και η Ιαπωνία βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση πολέμου - η Ιαπωνία αρνήθηκε να υπογράψει μια συνθήκη ειρήνης, αλλά για κάποιο λόγο το Τόκιο δε θέλει να δώσει προσοχή σε αυτό το γεγονός.

«Η Ιαπωνία θα πρέπει πρώτα να καταλάβει την κατάσταση, εάν το Τόκιο θέλει να συνάψει μια ειρηνευτική συνθήκη με τη Ρωσία, και να μην προσπαθήσει να δημιουργήσει κάποιες απειλές και συνθήκες - αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και οποιεσδήποτε απόπειρες άσκησης στρατιωτικής πίεσης στη Ρωσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολύ μεγάλα προβλήματα για το Τόκιο», γράφει η ιστοσελίδα Avia.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός πως η Ιαπωνία αντιλαμβάνεται ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να μεταφέρει μέρος της επικράτειάς της στο Τόκιο, αλλά ταυτόχρονα προχωρά εσκεμμένα σε πρόκληση εναντίον της Ρωσίας. Περισσότερο από προφανές, αυτό οφείλεται στην παρέμβαση των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail