Το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί τις αρμενικές θέσεις που κατέλαβε - Ποια παγίδα έστησε στην Αρμενία

Freepen.gr - Παρά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ του στρατού του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, στη ρωσική επέμβαση, έγινε γνωστό ότι οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν κατέχουν ακόμη 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα αρμενικού εδάφους, αρνούμενοι να αποσύρουν τις μονάδες και τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους.

Τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν να βρίσκονται στο έδαφος της Αρμενίας και αυτό δείχνει ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν έχει επιλυθεί καθόλου και ενδέχεται να ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις, ειδικά επειδή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, το Αζερμπαϊτζάν έχει μεταφέρει πρόσθετο εξοπλισμό και μονάδες στις θέσεις του, αναφέρει η ιστοσελίδα Avia. Σύμφωνα με μια σειρά εκτιμήσεων, το Μπακού προσπαθεί να αναγκάσει την Αρμενία να διαταράξει τις συμφωνίες και έτσι να συνεχίσει την επίθεση, η οποία με τη σειρά της θα αποκόψει εντελώς το νότιο τμήμα της Αρμενίας.

«Το Μπακού καταλαβαίνει πολύ καλά ότι εάν τα αρμενικά στρατεύματα επιδείξουν επιθετικότητα, τότε η Ρωσία και ο CSTO δεν θα μπορέσουν να επέμβουν στην κατάσταση και, προφανώς, το Αζερμπαϊτζάν περιμένει το Ερεβάν να κάνει άλλο ένα λάθος. Κρίνοντας από το πώς καταλήφθηκε ένα μέρος της επικράτειας της Αρμενίας με πρόσβαση στη στρατηγική διαδρομή, την επόμενη φορά το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα προς το Ναχιτσεβάν», σημειώνει ειδικός στο Avia.pro.

Σύμφωνα με αρμενικά μέσα ενημέρωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν διεισδύσει 3,5 χλμ. στην Αρμενία στην περιοχή της λίμνης Γκαραγκόλ και ελέγχουν 12 τ.χλμ. σε αυτήν την περιοχή.

Το ζήτημα πλέον είναι πως θα αντιδράσει ή καλύτερα με ποιο τρόπο θα βγει από τη γωνία το Ερεβάν, κάτι για το οποίο είναι αναγκαία η ρωσική παρέμβαση, ίσως και η ιρανική.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail