Ειδική επιχείρηση της Σερβικής Αεροπορίας για να υψωθεί ο Τίμιος Σταυρός στο Τιτέροβατς

Freepen.gr - Με την ευκαιρία της επιτυχημένης προσπάθειας τοποθέτησης του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή του Titerovac πάνω από το μοναστήρι Mileseva, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας, Αντιστράτηγος Dusko Zarkovic έλαβε το παράσημο του Λευκού Αγγέλου Α' Βαθμού ενώ και η 890 μικτή μοίρα ελικοπτέρων τιμήθηκε με το παράσημο του Λευκού Αγγέλου του Δεύτερου Βαθμού.
 
Συγχαίροντας τα μέλη του Στρατού για αυτό το περίπλοκο έργο, ο Επίσκοπος Atanasija (Αθανάσιος) επεσήμανε ότι η επιθυμία των κατοίκων της Prijepolje να τοποθετηθεί ο Τίμιος Σταυρός πάνω από τη Μονή Mileseva δεν θα είχε εκπληρωθεί χωρίς τη βοήθεια του Σερβικού Στρατού.

- Αυτός ο Τίμιος Σταυρός, που είναι ο πιο σημαντικός για εμάς, θα είναι πηγή δύναμης και επιμονής, αλλά και υπενθύμιση ότι η ζωή μας είναι ασκητική και ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιζόμαστε. Αυτός ο σταυρός θα μας θυμίζει την αληθινή φύση του μονοπατιού μας, της ζωής μας - επεσήμανε ο Επίσκοπος Atanasija.
 
Ο στρατηγός Zarkovic, ευχαριστώντας τον Επίσκοπο επεσήμανε ότι ήταν μια εξαιρετική αποστολή, αλλά και μια μεγάλη υποχρέωση, όχι μόνο για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για την Πολεμική Αεροπορία και την Αεράμυνα.
 
- Ο στρατός ήταν πάντα με τον λαό του και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού. Και πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια, εκκλησία, στρατός και λαός - τόνισε ο Zarkovic. 





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail