Ο σύμβουλος σου στην Υγεία ζητά υποχρεωτικό καθολικό εμβολιασμό, εσύ κ. Τσίπρα;

Τα χρόνια πέρασαν. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν άλλαξε. Ενδεχομένως θεωρεί ότι σε θολά νερά μπορεί να βγάλει εκλογικά λαβράκια. Ο κόσμος όμως διαθέτει μνήμη όσον αφορά τον άνθρωπο του "γκόου μπακ" που μετέτρεψε σε ταπεινωτικό "ναι", ένα λεβέντικο "όχι" ενώ σήμερα διαπιστώνουμε στην πράξη τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών.

Του Στρατή Μαζίδη

Όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας ο πρώην πρωθυπουργός συνήθιζε να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την καταστροφική πολιτική της. Περιέγραφε τις συνέπειες, αλλά δεν παρουσίαζε τις λύσεις.

Όσον αφορά το ζήτημα του εμβολιασμού, όταν τέθηκε στο τραπέζι το θέμα της υποχρεωτικότητας των υγειονομικών, εμφανιζόταν αρνητικός ζητώντας περισσότερη πειθώ. Παράλληλα έχοντας τον Παύλο Πολάκη να σφυροκοπά την κυβέρνηση, έκλεινε το μάτι σε όσους για τον όποιο δικό τους προσωπικό λόγο δεν εμβολιάζονται, οι περισσότεροι εκτιμώ λόγω φόβου, πως μια άλλη κυβέρνηση δε θα δίχαζε, δε θα φοβέριζε και δε θα υποχρέωνε.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα άρχισε να μιλά κι αυτός για υποχρεωτικότητα σε ορισμένους τομείς, όπως πχ οι Ενοπλες Δυνάμεις. Τυχαίο κι ειδικά σε ένα κλάδο όπου τα ποσοστά των μη εμβολιασμένων είναι σημαντικά;. 

Άλλωστε ο σύμβουλος στα θέματα υγείας, που διαθέτει, ένας καθηγητής ορμώμενος εκ Παρισίων, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του κ. Σαχίνη, όπως τόσοι άλλοι, σε συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό "Κόντρα" τον περασμένο μήνα ζήτησε υποχρεωτικό-μαζικό-καθολικό εμβολιασμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μολονότι συριζαίος τον βλέπεις τώρα και σε άλλα ΜΜΕ να παίζει. Εντούτοις, τότε ο παρουσιαστής κ. Μελιγγώνης έμεινε έκπληκτος προσπαθώντας να επιβεβαιώσει αν ο εις Παρισίους διαμένων εννοούσε όσα ακούστηκαν και δεν υπήρξε παρανόηση. Προς τιμήν του ξεκαθάρισε τα εννοούσε. 

Εν κατακλείδι το θέμα είναι το εξής >>

Όταν φιλοδοξείς οι αμνήμονες εκλογικά Ελληνες να σε ξαναψηφίσουν για να βγεις πάλι πρωθυπουργός κι έχεις για σύμβουλο υγείας κάποιον που προτείνει αυτό που προτείνει, έχεις δύο επιλογές, είτε τον απομακρύνεις ξεκαθαρίζοντας τη διαφωνία σου, είτε επικυρώνεις τα όσα είπε. Το να σιωπάς για να θολώσεις τα νερά δεν πιάνει. Κι η σιωπή θεωρείται μιας μορφής επικύρωση.

Ένα μήνα περίπου μετά, τι έπραξε ο κ. Τσίπρας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail