Ποιοι άγευστοι πίστεως και άσχετοι με τη ζωή της Εκκλησίας συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό;

Μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού της χώρας μας κ. Μητσοτάκη προς τους πολίτες, αναρωτιέμαι ποιοί συμβουλεύουν τον κ. Πρωθυπουργό σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία.

Από: exapsalmos.gr - Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Στοιχειωδώς να συσχετίζεται κανείς με τον εκκλησιαστικό χώρο, μπορεί να αντιληφθεί πόσο άσχετοι είναι οι κυβερνώντες με τη ζωή της Εκκλησίας. 

Ποιός θα ελέγχει τους εισερχομένους πιστούς αν διαθέτουν πιστοποιητικό;
Οι εκκλησιαστικοί σύμβουλοι; 

Αυτοί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην Ενορία και φυσικά δεν θα θελήσουν να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους συνενορίτες τους. 

Οι νεοκώροι ή οι ιερόπαιδες; Υπό ποία ιδιότητα; Δεν είναι ελεγκτικά όργανα! Κανείς από τους προαναφερθέντες δεν είναι υπάλληλοι του κράτους και φυσικά δεν έχουν το δικαίωμα του ελέγχειν.
Πώς να ελεγχθούν οι εισερχόμενοι πιστοί σε έναν Ναό; 

Ο Ναός του Θεού είναι ανοιχτός και «πρωΐ και μεσημβρία» και το «εσπέρας». Έχει όλες τις θύρες του ανοιχτές. Οι πιστοί εισέρχονται και εξέρχονται «για ένα κεράκι», όπως σωστά είχε πει ο κ. Πρωθυπουργός, πριν του αλλάξουν την άποψη που είχε. 

Στον Ναό τελούνται ιερές ακολουθίες, μυστήρια –γάμοι, βαπτίσεις- και κηδείες. Σ’ αυτές δεν παρίσταται κάποιος επίτροπος του Ναού. Ο νεοκώρος είναι επιφορτισμένος με την διακονία του και τυχόν ιερόπαις, παρίσταται παρά τω ιερεί. Ποιός, λοιπόν, θα ελέγξει τα πιστοποιητικά των εισερχομένων; 

Όποιος νομίζει ότι τα μέτρα αυτά, μπορούν να εφαρμοστούν στους Ιερούς Ναούς, κοιμούνται «ύπνον βαθύ»! 

Και επιτέλους, κανείς δεν εννοεί να καταλάβει ότι, όπως είναι ανάγκη να πάμε στο super market για τα τρόφιμα και τον «άρτον τον επιούσιον», έτσι είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή ημών των πιστών στα ιερά μυστήρια και δη στο «ποτήριο της Ζωής»! 

Και όπως, επιτρέπεται να πάμε στα φαρμακεία για να πάρουμε τα φάρμακά μας, έτσι εμείς οι πιστοί έχουμε ανάγκη να πάμε στο «ιατρείο ψυχών και σωμάτων» και να λάβουμε «φάρμακο αθανασίας». Τελεία και παύλα! 

Πού ακούστηκε η Εκκλησία να διώχνει πιστούς; Ο λύκος σκορπίζει τα πρόβατα, λέει το Ευαγγέλιο. Ο «ποιμήν ο καλός» τα μαζεύει και προσπαθεί να μαζέψει κι αυτά που έχουν απομακρυνθεί.
«Τον ερχόμενον πρός με, ου μη εκβάλλω έξω», λέει ο Κύριός μας. Όποιος δεν το εφαρμόζει αυτό έχει γίνει «μισθωτός» και δεν τον νοιάζουν τα «πρόβατα». Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά. Του Χριστού είναι! Αν η Εκκλησία δεν τα εφαρμόσει, τότε έχει απωλέσει τον ρόλο της και τον σκοπό της!
Δεν γνωρίζω αν εφαρμοστούν αυτά τα πρωτάκουστα μέτρα… Αυτό που αντιλαμβάνομαι όμως είναι ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να μας διχάσουν. Ισχύει το «διαίρει και βασίλευε»; Είναι μια πολεμική που κάπου αποσκοπεί; 

«Ουδέν κρυπτόν ο ου φανερόν γενήσεται». Θα φανεί! Και έκαστος θα λάβει την «έκδικον μισθαποδοσίαν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail