Ιράκ και Συρία ενώνουν δυνάμεις για την κατάσταση σε Ευφράτη και Τίγρη

Freepen.gr - Οι Υπουργοί Υδάτινων Πόρων στη Συρία και το Ιράκ συζήτησαν την Τετάρτη τις προκλήσεις που σχετίζονται με την κατάσταση των υδάτων στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της στάσης της τουρκικής πλευράς που μειώνει τον ρυθμό έκχυσης των υδάτων των ποταμών Ευφράτη και Τίγρη, αναφέρει το συριακό πρακτορείο SANA.

Κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνάντησης, ο υπουργός Υδάτινων Πόρων, Tammam Raad, ζήτησε την ανάγκη κοινής εργασίας, ανταλλαγής πληροφοριών και δεδομένων, τεχνικής και επιστημονικής επικοινωνίας και οτιδήποτε σχετίζεται με την ανάπτυξη του νερού προς το συμφέρον και των δύο χωρών

Ο υπουργός Υδάτινων Πόρων του Ιράκ, Mehdi Rashid al-Hamdani, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με Σύρους ειδικούς για την εξεύρεση κοινής λύσης στις συνθήκες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Ο Ιρακινός Υπουργός επισκέφθηκε τη Συρία τον περασμένο Ιούλιο για να συζητήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των υδάτινων πόρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail