Να κρύψουν τις αυξήσεις ζητάει το Μαξίμου από τα ΜΜΕ!

Σήκωσε τα χέρια ψηλά η κυβέρνηση μπροστά στο κύμα της ακρίβειας, που εκτίναξε τις τιμές σε όλα τα μέτωπα. Και τη νύφη θα την πληρώσουν και πάλι τα νοικοκυριά, το εισόδημα των οποίων λεηλατείται από τις ανατιμήσεις που σημειώνονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Έφτασε στο σημείο το Μαξίμου να παρέμβει στις επιχειρήσεις, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη να συστήνει… αυτοσυγκράτηση, ζητώντας να μην μετακυλίσουν στις τελικές τιμές καταναλωτή την αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών. Και αυτό γιατί το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός πληθωριστικού σπιράλ, που θα επηρεάσει αρνητικά τα εισοδήματα και την ανάπτυξη!
 
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ζητάει από τις επιχειρήσεις να βάλουν πλάτη, ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας και να μην… ανάψουν φωτιές.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, να παρακαλάει η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις να επιδείξουν… αυτοσυγκράτηση! Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα ερωτηματικά για την παντελή… αφωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Λέξη δεν έχει πει για το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων σε όλα τα είδη που είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι. Προφανώς, τα Ελγίνεια Μάρμαρα είναι πρώτα στην ατζέντα του.

Αυξήσεις παντού…
Η αγορά ήδη χτυπάει την καμπάνα. Τα αποθέματα, που τα είχαν προμηθευτεί οι επιχειρήσεις σε χαμηλότερες τιμές, εξαντλούνται και από δω και πέρα θα ανεβαίνουν οι τιμές στα ράφια. Και η μοναδική κυβερνητική αντίδραση ήταν η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδ. Σκυλακάκη, που σύστησε αυτοσυγκράτηση, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών θα προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις!

Εξάλλου, η θύελλα της ενεργειακής κρίσης καταπίνει τις επιδοτήσεις των λογαριασμών, με την τιμή του φυσικού αερίου να έχει αυξηθεί κατά 132,3%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 45,9%, των καυσίμων κατά 22,3% και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 18,9%.

Ακριβαίνουν, όμως, και τα βασικά αγαθά. Στο αρνί και στο κατσίκι η τιμή ανέβηκε κατά 21,45%, στο ελαιόλαδο κατά 17,92%, στα λαχανικά κατά 13,34%, στα νωπά φρούτα κατά 9,52%, στα φρέσκα θαλασσινά κατά 5% και έχει ο… Θεός…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail