Η Ρωσία σε συνομιλίες με την Τουρκία για το σχεδιασμό μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin and Turkish President Recep Tayyip Erdogan inspect a Russian Su-57 fighter jet at an air show outside Moscow, 2019. - Reuters/Maxim Shemetov
Freepen.gr - Η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, να αναπτύξει το νεότερο της μαχητικό αεροσκάφος, αποκάλυψε την Κυριακή κορυφαίος Ρώσος αμυντικός αξιωματούχος. Η Άγκυρα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι είναι ανοιχτή σε συνεργασία για το θέμα με φιλικές χώρες.

«Η Ρωσία έχει εκφράσει επανειλημμένα την ετοιμότητά της να βοηθήσει την Τουρκία [στην ανάπτυξη ενός μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς], αλλά αυτήν την στιγμή αυτό το έργο βρίσκεται στη φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας (FSMTC), Dmitry Shugayev στο RIA Novosti.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο πρόεδρος της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, μιας τουρκικής κυβερνητικής υπηρεσίας, είπε στα μέσα ενημέρωσης το Σεπτέμβριο πως η Αγκυρα προσπαθούσε να συνεργαστεί με φιλικά κράτη για το σχεδιασμό ενός τέτοιου αεροσκάφους. 

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail