Το κινεζικό ναυτικό είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έκθεση

eng.chinamil.com.cn/Photo by Yu Lin
Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) της Κίνας έχει αριθμητικά το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο με συνολική δύναμη μάχης περίπου 355 πλοίων και υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένων περίπου περισσότερων από 145 μεγάλων μονάδων μάχης επιφανείας, αποκάλυψε μια νέα έκθεση.

Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών (DoD) παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για τις στρατιωτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στην Κίνα. Η έκθεση καλύπτει τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας και του στρατού στις οποίες εμπλέκεται η Κίνα μέχρι το τέλος του 2020.

Η εθνική στρατηγική της Κίνας για την επίτευξη «της μεγάλης αναζωογόνησης του κινεζικού έθνους» έως το 2049 είναι βαθιά ενσωματωμένη με τις φιλοδοξίες της για ενίσχυση του PLA. Το 2017, ο Γενικός Γραμματέας Xi Jinping έθεσε δύο στόχους εκσυγχρονισμού του PLA κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 19ο Συνέδριο του Κόμματος: να «ολοκληρωθεί ουσιαστικά» ο εκσυγχρονισμός του PLA έως το 2035 και να μετατραπεί ο PLA σε στρατό «παγκόσμιας κλάσης» έως το 2049. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2020 ο PLA συνέχισε να επιδιώκει τους φιλόδοξους εκσυγχρονιστικούς του στόχους, να βελτιώνει τις σημαντικές οργανωτικές μεταρρυθμίσεις και να βελτιώνει τη μαχητική του ετοιμότητα σύμφωνα με αυτούς τους στόχους, σύμφωνα με την έκθεση.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη των δυνατοτήτων για τη διεξαγωγή χτυπημάτων ακριβείας μεγάλης εμβέλειας σε τομείς, όλο και πιο εξελιγμένες δυνατότητες στο διάστημα, αντιδιάστημα και κυβερνοχώρο, και επιτάχυνση της μεγάλης κλίμακας επέκτασης των πυρηνικών του δυνάμεων.

Το 2020, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP) ανακοίνωσε ένα νέο ορόσημο για τον εκσυγχρονισμό του PLA το 2027. Εάν πραγματοποιηθούν, οι στόχοι εκσυγχρονισμού του PLA για το 2027 θα μπορούσαν να παράσχουν στο Πεκίνο πιο αξιόπιστες στρατιωτικές επιλογές στην Ταϊβάν, σημείωσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. 

Στο εγγύς μέλλον, το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό θα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει πλήγματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας εναντίον χερσαίων στόχων από τα υποβρύχια και τις μονάδες επιφανείας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ.

* πληροφορίες navaltoday.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail