Κιότεψε όπως αναμενόταν: Η Τουρκία αναστέλλει τα σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Freepen.gr - Η Τουρκία ανέστειλε τα σχέδια για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία κατά των Κούρδων μαχητών μετά από πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, ανέφερε την Τρίτη το Middle East Monitor.

Η Άγκυρα έχει σταματήσει προς το παρόν τα σχέδια για τη στρατιωτική δράση, σύμφωνα με άγνωστες τουρκικές διπλωματικές πηγές που έχουν μιλήσει σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τρεις διασυνοριακές επιχειρήσεις στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία από το 2016. Η Τουρκία και οι πιστές της συριακές φατρίες έχουν τον έλεγχο τριών διαφορετικών περιοχών της χώρας - του βορειοδυτικού θύλακα του Αφρίν, μαζί με τις περιοχές του Ιντλίμπ και της Ρα'ς αλ- Aΐν.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του θα προχωρήσει νέες διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις μετά από επίθεση των Μονάδων Προστασίας του Λαού της Συρίας των Κούρδων (YPG) που σκότωσε δύο Τούρκους αστυνομικούς. Ο Ερντογάν είχε πει πως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να «εξαλείψει τις απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας από τη βόρεια Συρία».

Ωστόσο η παρουσία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Καμισλί, η αναφερόμενη ενεργοποίηση μονάδων αεράμυνας στην ευρύτερη περιοχή, η μεγάλη κινητοποίηση του SAA και τα κοινά γυμνάσια Ρώσων, Σύριων και Κούρδων φαίνεται ότι τελειώσαν την τουρκική επιχείρηση πριν και από τα αποδυτήρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail