Ο Ζόραν ήθελε να παραιτηθεί, αλλά ο Ζάεφ ήταν κατά!

Ο Ζάεφ είπε ξανά ψέματα στους πολίτες. Η αξιολύπητη ανακοίνωση το βράδυ μετά τις εκλογές ότι παραιτείται από αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός απογοητευμένος από την ήττα ήταν άλλο ένα καλά μελετημένο παιχνίδι όπως πολλές φορές στο παρελθόν.

republika.mk - Παρουσίαση Freepen.gr

Ακόμα και τότε, ο Ζάεφ δεν σκόπευε να παραιτηθεί, αλλά η πρόθεση ήταν να αποσπάσει την προσοχή και το κοινό να μην ασχοληθεί με τους λόγους της ήττας, αλλά να παρουσιαστεί ως άνθρωπος με ήθος που αποφάσισε να αποσυρθεί.

Και έτσι έγινε. Ο Ζάεφ έλαβε επαίνους από την περιοχή και την Ευρώπη ως παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι πολιτικοί μετά τις εκλογικές ήττες.

Όμως, τι θα πουν τώρα αφού χθες το βράδυ ο Ζάεφ χαμογελώντας λες και δεν έγινε τίποτα δεν ανέφερε την παραίτησή του αλλά είπε ότι μένει να βοηθήσει γιατί αυτό θέλουν στο κόμμα.

Το ερώτημα είναι να βοηθήσει σε τι; Στη διανομή του τι μένει στη διαμάχη με τη Βουλγαρία ή στην αύξηση της τιμής του ρεύματος;

Το σχέδιο του Ζάεφ είναι σαφές και διαφανές. Ελπίζει πως η ΕΕ θα τον σώσει πείθοντας τη Βουλγαρία να άρει το βέτο και θα ολοκληρώσει τη δουλειά του μέχρι τότε αποδεχόμενος όλα όσα θα του ζητήσουν τα «αδέρφια» του από τη Σόφια.

Οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι σχεδόν μηδενικές. Όχι γιατί ο Ζάεφ δεν είναι έτοιμος για συμβιβασμό, φυσικά σε βάρος μας, αλλά δεν υπάρχει χρόνος.

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, όταν πρόκειται να αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, η Βουλγαρία δε θα έχει εκλέξει κυβέρνηση, καθώς οι εκλογές αναμένεται να γίνουν αργότερα αυτόν το μήνα. Και η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη Σόφια σίγουρα δε θα τολμήσει να σηκώσει το χέρι για τη χώρα μας.

Γι' αυτό ο Ζάεφ και ο λαός του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να παραταθεί αύριο η ψηφοφορία δυσπιστίας στην κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει χρόνος μέχρι το Σάββατο που πρέπει να γίνει ψηφοφορία για την αγορά ενός ακόμη μήνα εξουσίας.

Αλλά μόλις το αυτοκίνητο αρχίσει να κυλάει, δεν υπάρχει επιστροφή….

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail