Τα άγνωστα «Μετέωρα της Κορίνθου»

Η ιστορία με τη γυναίκα που σώθηκε σαν από θαύμα

Από: news.gr

Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες και ιστορίες που τις συνοδεύουν στην Ελλάδα και τις οποίες πιθανόν δεν γνωρίζει κάποιος, όπως τα λεγόμενα από πολλούς «Μετέωρα της Κορίνθου», τα οποία έχουν την δική τους ιστορία να σου διηγηθούν.

Το πρώτο πράγμα που πηγαίνει το μυαλό, είναι σίγουρα τα βράχια και ίσως όχι κάτι περισσότερο από αυτό. Ίσως και στον Ακροκόρινθο, τον επιβλητικό βράχο της Κορίνθου. Το βίντεο παρακάτω δίνει σίγουρα μια καλύτερη εικόνα από ένα εντυπωσιακό μέρος της Ελλάδας, την λεγόμενη Παναγιά του Βράχου.

Παναγιά του Βράχου: Τα λεγόμενα «Μετέωρα της Κορίνθου»

Η Παναγιά του Βράχου, είναι ένα μέρος στην Πελοπόννησο το οποίο αποκαλούν επίσης και ως «Ζάλογγο» της Κορινθίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv. Ένα σημείο της περιοχής με λεία, κάθετα βράχια, αλλά και μια σκοτεινή ιστορία να το συνοδεύει. Όπως φαίνεται στο βίντεο, εκεί σε μια σχισμή του βράχου υπάρχει ένα εκκλησάκι. Ένας μικρός ναός κυριολεκτικά μέσα στα βράχια, που απορείς πώς μπορεί να κατασκευάστηκε εκεί, καθώς και ποια μπορεί να είναι η ιστορία του.

Το μικρό αυτό εκκλησάκι που είναι ο λόγος για να αποκαλούν το σημείο ως τα «Μετέωρα της Κορίνθου», κοσμείται από αξιόλογες εικόνες. Μάλιστα, πρόκειται για εικόνες, οι οποίες χρονολογούνται περίπου στα 150 χρόνια. Είναι βρίσκεται και η φορητή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, 200 ετών και πλέον. Για να δει κάποιος πού ακριβώς βρίσκεται η Παναγιά του Βράχου, μπορεί να συμβουλευτεί τους χάρτες της Google και να το εντοπίσει εύκολα.

Το βίντεο από το κανάλι Haanity του Youtube χαρίζει μοναδικές λήψεις από το σημείο


Η ιστορία με τη γυναίκα που σώθηκε σαν από θαύμα

Πώς και γιατί όμως κατασκευάστηκε αυτό το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς του Βράχου σε αυτό το σημείο. Υπάρχει μια άγνωστη, για πολλούς, ιστορία πίσω από αυτό. Το εκκλησάκι αυτό, σύμφωνα με την ιστορία, δημιουργήθηκε ως εκπλήρωση τάματος από κάποια γυναίκα, η οποία καταγόταν από τον Ταρσό. Πίσω στο μακρινό 1458, ο Μωάμεθ Β’ πολιόρκησε το κάστρο του Ταρσού και ανάγκασε τους πολιορκημένους να παραδοθούν. Μεταξύ αυτών αιχμαλωτίστηκαν και γυναίκες. Κάποιες από αυτές, οι Τούρκοι τις γκρέμισαν στο βράχο του Ταρσού.

Λέγεται μάλιστα, ότι μερικές γυναίκες του Ταρσού αποφάσισαν να πηδήξουν μόνες τους από τον βράχο, εκεί που βρίσκεται η Παναγιά του Βράχου, για να μη γίνουν σκλάβες των Τούρκων όπως έγινε στο Ζάλογγο. Η ιστορία λοιπόν λέει, ότι ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες που βρέθηκαν εκεί, βρισκόταν και μια νεαρή μητέρα με ένα μωρό στην αγκαλιά της. Η ίδια παρακαλούσε μάταια να λυπηθούν το παιδί της. Ωστόσο, οι Τούρκοι όμως δε συγκινήθηκαν και την έσπρωξαν μαζί με το μωρό από το βράχο. Η γυναίκα, όμως, λέει η ιστορία, ότι επικαλέστηκε τη βοήθεια της Παναγίας λέγοντας: Παναγία μου, σώσε μας! Σαν από θαύμα, η γυναίκα βρέθηκε στη βάση του κάθετου βράχου στα 100 μέτρα χωρίς να πάθει τίποτα.

Έτσι, λοιπόν, έχοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη σωτηρία της, αυτή η γυναίκα διαμόρφωσε τη σχισμή του βράχου σε ναό, βάζοντας κάποιες εικόνες. Αυτή είναι η ιστορία από την Παναγιά του Βράχου στην Πελοπόννησο που λίγοι γνωρίζουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail