ΠΟΥ: Συνιστά να μην παρασύρονται σε «ψευδή αίσθηση ασφάλειας» όσοι τσιμπήθηκαν

Russian Foreign Ministry / Handout via REUTERS
Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε τους εμβολιασμένους να παραμείνουν προσεκτικοί όταν πρόκειται στο ενδεχόμενο να κολλήσουν Covid-19 και να μην παρασύρονται σε «ψευδή αίσθηση ασφάλειας».

«Σε πολλές χώρες και κοινότητες, ανησυχούμε για την ψευδή αίσθηση ασφάλειας ότι τα εμβόλια έδωσαν τέλος στην πανδημία και πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζεται να λαμβάνουν άλλες προφυλάξεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους (φωτο), την Τετάρτη στο συνέντευξη Τύπου για την κρίση του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι «καμία χώρα ή περιοχή δεν είναι έξω από το δάσος» και υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης πως «έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα για την αποτροπή των χειρότερων συνεπειών οποιωνδήποτε μελλοντικών κυμάτων». Έκανε επίσης έκκληση για σωστή ανταλλαγή των «καρπών της επιστήμης».

Όνειρο ήταν η ανοσία μέσω των εμβολίων και πάει...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail