Η Ρωσία στη θέση του κορυφαίου αμυντικού εταίρου της Ινδίας: Ινδός πρέσβης στη Μόσχα

Freepen.gr - Ο Ινδός πρέσβης στη Μόσχα, Μπάλα Βενκατές Βάρμα, δήλωσε τη Δευτέρα πως η Ρωσία επανήλθε ως ο κορυφαίος αμυντικός εταίρος της Ινδίας.

«Υπήρξε μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προχώρησε η αμυντική μας σχέση τα τελευταία 3 χρόνια. Η Ρωσία επέστρεψε και πάλι ως ο κορυφαίος αμυντικός εταίρος της Ινδίας», δήλωσε ο Varma σύμφωνα με το ρωσικό κυβερνητικό TASS κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

«Έχουμε σημαντικές αμυντικές συμβάσεις ήδη υπό υλοποίηση. Το S-400 είναι μια από αυτές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τα σχόλια της Βάρμα έρχονται μέρες αφότου οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ και οι Συμπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ινδίας, Μαρκ Γουόρνερ και Τζον Κόρνιν, προέτρεψαν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να παραιτηθεί από τις κυρώσεις βάσει του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής (CAATSA) κατά της Ινδίας για την αγορά των S-400. Η Ουάσιγκτον δεν έχει γλιτώσει ούτε την Τουρκία, τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, από αυτές τις κυρώσεις.

Μιλώντας για αμυντική συνεργασία με την Ινδία, ο Varma πρόσθεσε, «Έχουμε επίσης ένα συμβόλαιο που σχετίζεται με την κατασκευή και παραγωγή φρεγατών…. Η παραγωγή περισσότερων από 700.000 τυφεκίων AK-203, θα γίνει στην Ινδία. Είναι ένα πρόγραμμα Make in India. Θα αγοράσουμε επιπλέον Su 30-MKI καθώς και επιπλέον MiG-29 και 400 ακόμη άρματα μάχης T-90».

Οι γερουσιαστές πρόσθεσαν ότι ενώ συμμερίζονται την ανησυχία της κυβέρνησης σχετικά με την αγορά των S-400 και τη συνεχιζόμενη ινδική ενσωμάτωση ρωσικού εξοπλισμού, τέτοιες συναλλαγές μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας μειώνονταν. Από το 2016 έως το 2020, σημειώθηκε πτώση 53% στις εισαγωγές ρωσικών όπλων από την Ινδία, σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία. Η Ινδία έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για την αγορά αμερικανικού εξοπλισμού με πωλήσεις που έφτασαν τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια το FY20.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail