Το Πακιστάν παραλαμβάνει πανίσχυρη πυραυλική φρεγάτα ενώ εξάγει εκατομμύρια εξαθλιωμένων

Freepen.gr - Το Πακιστάν παρέλαβε τη φρεγάτα καθοδηγούμενων πυραύλων 054 Alpha, PNS Tughril. Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη, τον οικονομικό κόμβο της Κίνας. Παρευρέθηκε ο Πρέσβης του Πακιστάν στην Κίνα, Moin ul Haq ως επικεφαλής προσκεκλημένος.

Το PNS TUGHRIL είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο πλοίο εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους αισθητήρες και όπλα, ανέφερε μια επίσημη δήλωση.

«Το πλοίο είναι ικανό για τεράστιες δυνατότητες πυρός και επιτήρησης. Η ναυπήγηση του πλοίου στην Κίνα είναι μαρτυρία της παντός καιρού φιλίας Πακιστάν-Κίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν.

Η φρεγάτα τύπου 054 A/P λέγεται ότι είναι το τρίτο πολεμικό πλοίο του Πακιστανικού Ναυτικού που φέρει την ονομασία PNS Tughril μετά από ένα αντιτορπιλικό O-Class (1951) και ένα αντιτορπιλικό Gearing-Class (1980).

Οι φρεγάτες άνω των 4.000 τόνων και μήκους 440 ποδιών είναι οπλισμένες μεταξύ άλλων με ένα σύστημα κάθετης εκτόξευσης 32 κυψελών (VLS), εξοπλισμένο με τα HHQ-16 SAM,  εκτοξευτές Yu-8 ASROC, κύριο ναυτικό πυροβόλο PJ-26 76 mm, εκτοξευτές 2×3 Anti-Submarine Torpedo, 2×6 Type 87 Anti-Submarine εκτοξευτές κ.α.

Το πολεμικό πλοίο φέρει επίσης ένα κορυφαίο σύστημα διαχείρισης μάχης ικανό για ολοκληρωμένες επιχειρήσεις σχηματισμού ναυτικών ομάδων μάχης με τον υπόλοιπο ναυτικό στόλο του Πακιστάν.

Η επαγωγή αυτών των φρεγατών θα συμβάλει στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ισορροπίας ισχύος στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, σημειώνει η ανακοίνωση.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν έχει συνάψει σύμβαση για την κατασκευή φρεγατών Type 054 AP από την Κίνα που υπογράφηκε το 2017. 

Το Πακιστάν που διαθέτει περί τις 120 πυρηνικές κεφάλες και αναπτύσσει μαζί με την Κίνα μαχητικά αεροσκάφη, την ίδια ώρα διατηρεί σε επίπεδα εξαθλίωσης πολλά εκατομμύρια των κατοίκων του που αναζητούν καταφύγιο στη δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail