Το μαχαίρι Ίγκλα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων κόβει την ιπτάμενη σφαίρα στα δύο

Το μαχαίρι μάχης Igla (μεταφράζεται στα αγγλικά ως 'βελόνα') έκοψε μια ιπτάμενη σφαίρα πιστολιού. Οι δυνατότητες των μαχαιριών μάχης των ρωσικών ειδικών δυνάμεων φάνηκαν στο βίντεο του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda (Star).

Το μαχαίρι Igla αναπτύχθηκε στο Καζάν για κολυμβητές μάχης του ρωσικού ναυτικού. Το μαχαίρι μάχης είναι σχεδιασμένο για υποβρύχιες μάχες και δευτερεύουσες αποστολές.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το μαχαίρι εκτέθηκε σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Το Igla υποβλήθηκε επίσης σε δοκιμές αντοχής σε κάμψη. Το μαχαίρι που ήταν σφιγμένο σε μέγγενη άντεξε φορτίο 225 κιλών.

Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν πυροβολώντας με ένα πιστόλι Stechkin στη λεπίδα του μαχαιριού. Η βολή στο μαχαίρι Igla έγινε από απόσταση δέκα μέτρων (34:13 στο παρακάτω βίντεο). Το μαχαίρι μάχης έκοψε την ιπτάμενη σφαίρα στα δύο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail