Το Ιράν θα κατασκευάσει σύντομα νέο βαρύ επιθετικό υποβρύχιο

Freepen.gr - Στις 27 Νοεμβρίου, ο υποναύαρχος Shahram Irani, διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ανακοίνωσε ότι η κατασκευή ενός νέου υποβρυχίου βαριάς επίθεσης της κλάσης Besat θα ξεκινήσει σύντομα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο υποναύαρχος Irani δήλωσε πως το ιρανικό ναυτικό βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία σχεδιασμού του υποβρυχίου.

«Θα παράγουμε κάθε είδους ναυτιλιακό εξοπλισμό και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του βαρέος υποβρυχίου Besat», είπε ο Irani.

Το Ιράν φέρεται να σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο υποβρύχια κλάσης Besat. Η κατασκευή του πρώτου επρόκειτο να ξεκινήσει το 2020. Ωστόσο, καθυστέρησε. Τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας υποτίθεται ότι θα είναι εξοπλισμένα με ένα ανεξάρτητο από τον αέρα σύστημα πρόωσης.

Ενώ ορισμένες ιρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι ένα τυπικό υποβρύχιο κλάσης Besat θα έχει εκτόπισμα 3.200 τόνων, άλλες θέτουν το εκτόπισμα σε -πιο λογικότερους- 1.200 τόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιρανικό ναυτικό θα εξοπλίσει τα επιθετικά υποβρύχια κλάσης Besat με βαριές τορπίλες καθώς και πυραύλους κρουζ κατά των πλοίων.

Επί του παρόντος, το ιρανικό ναυτικό χειρίζεται τρία επιθετικά ηλεκτρικά ντίζελ υποβρύχια κλάσης Kilo ρωσικής κατασκευής, ένα ημιβαρύ ηλεκτρικό επιθετικό υποβρύχιο ντίζελ κλάσης Fateh τοπικής κατασκευής και περισσότερα από δώδεκα τοπικά υποβρύχια midget κατηγορίας Ghadir.

Το Ιράν αναπτύσσει τις ναυτικές του ικανότητες ως απάντηση στην ατέρμονη απειλή των ΗΠΑ και των συμμάχων του στη Μέση Ανατολή, κυρίως του Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail