Η Ευρώπη ξεσηκώνεται - Μεγάλες πορείες σε Βιέννη, Παρίσι και Ρώμη

People protest against COVID-19 measures in Vienna, Austria, on November 20, 2021. -  Reuters / Leοnhard Fοeger
Freepen.gr - Σποραδικές συγκρούσεις ξέσπασαν σε μαζικές διαδηλώσεις το Σάββατο σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βιέννης, του Παρισιού και της Ρώμης για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τους περιορισμούς του Covid-19, αναφέρει το RT.

Η αυστριακή πρωτεύουσα Βιέννη είδε το Σάββατο τη μεγαλύτερη προσέλευση διαδηλώσεων από την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Συνολικά 38.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να συμμετάσχουν σε δώδεκα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα.

Οι διαμαρτυρίες ήρθαν μια ημέρα αφότου οι αυστριακές αρχές διέταξαν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη τη χώρα από την 1η Φεβρουαρίου και επέβαλαν πλήρες lockdown, από τη Δευτέρα. Η μαζική πομπή που εκτεινόταν σε πολλά χιλιόμετρα παρέλασε κατά μήκος του κεντρικού περιφερειακού δρόμου της Βιέννης. Το κέντρο της πόλης παρέλυσε για αρκετές ώρες καθώς η κυκλοφορία ήταν περιορισμένη.

Το δεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας, τα μέλη του οποίου συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, ανέφερε τον αριθμό των διαδηλωτών σε 100.000. 

Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Βιέννη, στη γαλλική πρωτεύουσα Παρίσι, τα γεγονότα πήραν πιο δραματική τροπή. Εκεί, μια διαδήλωση κατά των κυβερνητικών μέτρων Covid-19 συνέπεσε με την τρίτη επέτειο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων. Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αρχών επιβολής του νόμου.

Η Ρώμη είδε μια μαζική διαδήλωση ενάντια στο πάσο υγείας της Ιταλίας για τον Covid-19, γνωστό και ως Green Pass. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας,  κυμάτιζαν εθνικές σημαίες και φώναζαν «Ελευθερία» και «Όχι το πράσινο πάσο», αναφερόμενοι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού που απαιτείται για την είσοδο σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως κλαμπ ή μπαρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail