Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αυτή η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλουν να διορθώσουν τα αποδεδειγμένα λάθη τους και συνεχίζουν κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν, να στοχοποιούν περαιτέρω και να θέτουν στο κοινωνικό περιθώριο μεγάλο μέρος του λαού, που καλώς ή κακώς δεν δέχεται να εμβολιαστεί.

Έτσι με τα νέα κυβερνητικά μέτρα αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι σχεδόν από παντού, με το επίσημο Lock down για τους ανεμβολίαστους! Ακόμη και για τους ανοικτούς χώρους απαιτείται rapin test. Το οποίο λένε πως διαρκεί για 48ωρο, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Από την στιγμή που λήγει την τρίτη ημέρα το μεσημέρι και όχι όταν συμπληρωθούν ακριβώς 48 ώρες.

Αυτή η πολιτική αλαζονεία στο κυνήγι μαγισσών, έδειξε ήδη τα αρνητικά αποτελέσματα στην αγορά. Όπου καταρρίπτονται όλα τα προηγούμενα αρνητικά ρεκόρ. Όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο, πρώτο των νέων κυβερνητικών μέτρων, καταγράφηκε πτώση του τζίρου στην εστίαση της τάξεως 30-50%, την δε Δευτέρα και Τρίτη η πτώση του τζίρου έφτασε στο 80%.

Απίστευτη πτώση, που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επιφέρει την ολοκληρωτική καταστροφή στην επιχειρηματικότητα, πέραν της απάνθρωπης στέρησης των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των ανεμβολίαστων πολιτών.

Άλλωστε για τον λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) προχωράει σε Πανελλαδική απεργία την προσεχή Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Όπου στην ανακοίνωσή της επισημαίνεται, ότι πλέον βρίσκονται σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω Covid19 και ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης.

Και η απάντηση από την κυβέρνηση που έχει μειωμένες ευαισθησίες, ήλθε πολύ γρήγορα από τον αλαζόνα και ανεκδιήγητο Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη! Πιο συγκεκριμένα:

Το πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου στο Open φιλοξενήθηκαν οι απόψεις του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) Γιώργου Καββαθά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κλείνουν τις επιχειρήσεις εστίασης την Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας και θυμού απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα.

Προφανώς λοιπόν, αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανερυθρίαστα ισχυρίστηκε:

«Στην εστίαση δόθηκαν τεράστιοι πόροι, υπερδιπλάσιοι πόροι από άλλους κλάδους. Ακούγεται και λίγο σαν αχαριστία καθώς τα χρήματα που πήραν τα στερήθηκαν άλλοι κλάδοι, όπως το λιανεμπόριο και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Τα ακούσατε; Είσαστε και αχάριστοι! Θα μας πει όμως ο κ. Γεωργιάδης ποιοι είναι οι αδικημένοι κλάδοι; Αυτό το κράτος δικαίου υπηρετεί ο κ. Γεωργιάδης;

Αλλά να μας πει ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, ποιος θα ζήσει τις οικογένειες όσων υπαλλήλων βρεθούν στο δρόμο από τις επιχειρήσεις της εστίασης; Ποιος θα πληρώσει την υπεραύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Ποιος θα πληρώσει την συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια των προϊόντων πρώτης ανάγκης και όχι μόνο;

Βέβαια ο κ. Γεωργιάδης είναι χορτάτος και δεν έχει καμιά ανάγκη.

Ωστόσο νομίζει πως μπορεί να λέει ότι θέλει! Ας αναλογισθούν σήμερα λοιπόν οι ψηφοφόροι του και κυρίως εκείνοι του ΛΑΟΣ για το τι ακριβώς ψήφιζαν.

Να τον ξαναψηφίσουν, όμως πρώτα να ρίξουν μια ματιά στον καθρέπτη τους! Ίσως να μην αναγνωρίσουν το πρόσωπό τους! Ίσως λέγω, ίσως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail