Η Ινδία παρέλαβε το πρώτο στελθ αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων

Freepen.gr - Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έθεσε σε υπηρεσία το πρώτο αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων stealth Project 15B, INS Vishakhapatnam, την Κυριακή.

«Το πρώτο πλοίο της κατηγορίας Project 15B, Visakhapatnam, τίθεται σε λειτουργία σήμερα. Μάθετε περισσότερα για την τελετή και το πλοίο», ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Το 2011, η κυβέρνηση παρήγγειλε τέσσερα πλοία της κατηγορίας Project 15B με κόστος 29.700 Crore INR (4,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το Visakhapatnam έχει κατασκευαστεί με χρήση εγχώριου χάλυβα DMR 249A και είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταδρομικά που κατασκευάστηκαν στην Ινδία με συνολικό μήκος 163 μέτρα και εκτόπισμα άνω των 7400 τόνων. Το πλοίο έχει σημαντικό εγχώριο περιεχόμενο της τάξης του 75%. Το πλοίο είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ικανή να αναλάβει πολλαπλές εργασίες και αποστολές που εκτείνονται σε όλο το φάσμα του θαλάσσιου πολέμου, ανέφερε το ινδικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

Το αντιτορπιλικό είναι εξοπλισμένο με σειρά όπλων και αισθητήρων, οι οποίοι περιλαμβάνουν υπερηχητικούς πυραύλους επιφανείας - επιφανείας και επιφανείας - αέρος, πυροβόλα μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και προηγμένες σουίτες ηλεκτρονικού πολέμου και επικοινωνίας. Το πλοίο κινείται από μια ισχυρή συνδυασμένη πρόωση αερίου που του επιτρέπει να επιτύχει ταχύτητα άνω των 30 κόμβων. Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να φέρει δύο ενσωματωμένα ελικόπτερα για να επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλειά του. Επίσης μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πολύ υψηλό επίπεδο αυτοματισμού με εξελιγμένα ψηφιακά δίκτυα, Σύστημα Διαχείρισης Μάχης και Ενσωματωμένο Σύστημα Διαχείρισης Πλατφόρμας.





Η θέση σε λειτουργία του Vela, του τέταρτου υποβρυχίου του Project-75 έχει επίσης προγραμματιστεί στις 25 Νοεμβρίου. Έξι υποβρύχια κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου-75. Με την έναρξη λειτουργίας του Vela, το έργο θα είχε περάσει τα μισά όρια.

* πληροφορίες defenseworld.net / φωτογραφίες υπουργείο Αμυνας Ινδίας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail