Δεν υπάρχει Κουρδιστάν εντός ή εκτός Τουρκίας λέει ο Ακάρ! Και ποια κυβέρνηση είδες το Γενάρη ρε Χουλουσί;

Freepen.gr - Το Κουρδιστάν δεν υπάρχει εντός ή εκτός της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε την Τρίτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Duvar.

Τα σχόλια του υπουργού Άμυνας ήρθαν ως απάντηση στον αντιπολιτευόμενο βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Tülay Hatimoğulları, που ανέφερε κατά τη διάρκεια ακροάσεων για τον προϋπολογισμό πρόσφατους ισχυρισμούς ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας χρησιμοποιούν χημικά όπλα στην περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

«Δεν υπάρχει καμία γεωγραφική περιοχή στην Τουρκία ή εκτός Τουρκίας που να ονομάζεται Κουρδιστάν», είπε ο Ακάρ.

Όταν ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του HDP, Garo Paylan ρώτησε για την ημιαυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ, ο Akar είπε: «Δεν υπάρχει».

Ο Ακάρ είχε επισκεφθεί την περιοχή τον Ιανουάριο, όταν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) Masrour Barzani και τον αρχηγό του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) Masoud Barzani για να συζητήσουν τις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας.

Το 2020, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επίσης συναντηθεί με τον πρόεδρο της KRG Νετσιρβάν Μπαρζανί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail