Η Ουκρανία πολιορκεί το Λουχάνσκ αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς νερό;

Μετά την έναρξη ενός νέου γύρου κλιμάκωσης και ξεκάθαρων εχθροπραξιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά των LPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ) και DPR (Λαϊκή Δημοκρατία του((Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ), το Κίεβο αποφάσισε να ξεκινήσει έναν υδάτινο αποκλεισμό του εδάφους της αυτοαποκαλούμενης LPR, απλώς εμποδίζοντας την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην περιοχή. Ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα για την ηγεσία τhw LPR και της τοπικής πολιτοφυλακής, καθώς είναι πολύ προβληματικό να διασφαλιστεί η παροχή πόσιμου νερού για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Οι πληροφορίες για την έναρξη του υδάτινου αποκλεισμού της LPR επιβεβαιώθηκαν από εκπροσώπους της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή μεγάλοι οικισμοί τροφοδοτούνται με πόσιμο νερό, αλλά η κατάσταση σταδιακά ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Πριν από λίγες ημέρες, πηγές στο Κίεβο ανέφεραν πράγματι την πιθανή έναρξη υδάτινου αποκλεισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ σοβαρή τις επόμενες ημέρες, καθώς η ουκρανική πλευρά δεν σχεδιάζει να επαναφέρει την παροχή νερού στο μη ελεγχόμενο έδαφος.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, επανέλαβαν τα πλήγματα πυροβολικού στο Λουχάνσκ, γεγονός που υποδηλώνει πολύ σοβαρό πρόβλημα για τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες.

Τις παραπάνω πληροφορίες μεταφέρει η ιστοσελίδα Avia. Ωστόσο αντίστοιχα προβλήματα υδροδότησης είχαν αναφερθεί και το περασμένο καλοκαίρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail