Η Τουρκία δε θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για τη Λιβύη αν θα μετέχουν Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία δε θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη, στην οποία συμμετέχουν το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής των G-20 στη Ρώμη, ανέφερε ο Independent Turkish.

«Δεν μπορούμε να παρευρεθούμε σε μια διάσκεψη του Παρισιού στην οποία συμμετέχουν η Ελλάδα, το Ισραήλ και η ελληνοκυπριακή διοίκηση (εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία)», είπε ο Τούρκος ηγέτης στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης πως είπε στον Μακρόν ότι η παρουσία της Τουρκίας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα της Βόρειας Αφρικής ήταν νόμιμη και μέρος μιας συμφωνίας με τη λιβυκή κυβέρνηση.

«Οι στρατιώτες μας εκεί είναι ως εκπαιδευτές», είπε ο Ερντογάν την Κυριακή.

Η διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο και αναμένεται να δώσει μια τελική διεθνή ώθηση για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα που έχει χτυπηθεί από τον πόλεμο μέχρι το τέλος του έτους. Η διάσκεψη στοχεύει επίσης να εγκρίνει την αποχώρηση ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail