Όταν υπάρχει ευαισθησία και υπευθυνότητα, λαϊκά, όταν υπάρχει τσίπα…

Άλλα ήθη στη Σουηδία! Και όπως ενημερωνόμαστε η Πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, αφού καταψηφίστηκε από τους βουλευτές ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης.

Και να φανταστείτε πως η κ. Άντερσον ήταν στη θέση της Πρωθυπουργού για οκτώ μόλις ώρες.

Την ίδια αξία ωστόσο, έχουν και οι δηλώσεις που ακολούθησαν της παραίτησής της, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:

«Υπάρχει μια συνταγματική πρακτική που θέλει την κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν ένα κόμμα την εγκαταλείπει. Δε θέλω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται. Είπα στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, ότι επιθυμώ να παραιτηθώ από την πρωθυπουργία».

Υπέρμετρη ευαισθησία θα μπορούσατε να πείτε.

Όμως υπάρχει ένας Έλληνας Πρωθυπουργός με τέτοιες ευαισθησίες; Οι οποίοι κολλάνε στις καρέκλες της Εξουσίας και δεν παραιτούνται, όσο μεγάλα και να είναι τα πολιτικά εγκλήματα που διέπραξαν. Και βεβαίως αυτόπροστατεύονται και με το Νόμο “περί ευθύνης Υπουργών”.
 
Παναγιώτης Αποστόλου
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail