Ξαφνική κρίση ανάμεσα σε Σόφια και Αγκυρα - Βρώμικα τουρκικά εκλογικά παιχνίδια στη Βουλγαρία

Αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Τουρκική πρεσβεία στη Σόφια συνθήματα κατά του Ερντογάν. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας κάλεσε την Τουρκάλα πρέσβειρα στη Σόφια και της ζήτησε να τερματίσει τις παρεμβάσεις των θεσμών της χώρας της στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Στη γειτονική χώρα ζουν 350.000 Βούλγαροι πολίτες τουρκικής καταγωγής. Οι βουλγαρικέ αρχές υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι έλαβαν οδηγίες από την Αγκυρα να ψηφίσουν το Τουρκικό Εθνικό Κόμμα που πήρε μέρος στις εκλογές, έλαβε 160.000 ψήφους και ποσοστό 13% καταλαμβάνοντας 33 έδρες από τις 240 της Βουλής.

Όπως μεταφέρει ο Σωτήρης Δανέζης, το αξιοσημείωτο είναι ότι οι μισές από αυτές τις ψήφους ήταν επιστημονικές και ήρθαν από την Τουρκία από 126 εκλογικά κέντρα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η συνέχεια του ενδιαφέροντος ρεπορτάζ στο βίντεο του ΟΡΕΝ.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail