Ο υγειονομικός ολοκληρωτισμός

Έχουμε φτάσει πια σε σημείο να περιθωριοποιούνται, να λοιδορούνται και να διώκονται συνάνθρωποι μας που απλά φοβούνται τις παρενέργειες του εμβολίου, γνωστές και άγνωστες – ή έχουν υποκείμενα νοσήματα που δεν το επιτρέπουν. Επί πλέον, έχει τεθεί δυστυχώς σε λειτουργία ο κοινωνικός αυτοματισμός – με τους εμβολιασμένους να κατηγορούν τους ανεμβολίαστους ρατσιστικά ως γραφικούς, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή εισοδηματικής τάξης κοκ. Ακόμη χειρότερα, να μετατρέπεται ο σερβιτόρος μίας καφετέριας σε αστυνομικό που απαιτεί από τον πελάτη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ, μαζί με την επίδειξη της ταυτότητας του – κάτι που δεν νομίζουμε πως συνέβαινε ούτε καν στη ναζιστική Γερμανία, πόσο μάλλον σε μία έστω κατ’ επίφαση δημοκρατική χώρα.

Από: analyst.gr

Άποψη

Κατ’ αρχήν είναι δεδομένο το ότι, τα εμβόλια αποτελούν μία μεγάλη πρόοδο για την ιατρική επιστήμη – ενώ έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές. Επομένως δεν μπορεί να τοποθετείται κανένας εναντίον τους – πόσο μάλλον να πιστεύει σε ανόητες θεωρίες συνομωσίας, όπως σε τσιπάκια εντός τους και σε άλλου είδους τέτοιες γραφικότητες.

Από την άλλη πλευρά, εάν κάποιος επιλέγει το πολίτευμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δηλαδή την ελεύθερη οικονομία και αγορά χωρίς μονοπώλια με κοινωνικό πρόσωπο, δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετος με κάθε είδους στέρηση των ανθρωπίνων ελευθεριών – οπότε να μη συμφωνεί με τον άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό που επιβάλλει δικτατορικά η κυβέρνηση, καταστρέφοντας τόσο την οικονομία, όσο και την υγεία.

Ειδικά όσον αφορά την οικονομία τα lockdowns, με κριτήριο εκείνες τις Πολιτείες των Η.Π.Α. που δεν κλειδώθηκαν έχοντας τα ίδια κρούσματα με τις υπόλοιπες, τη Σουηδία, την Ελβετία κοκ., είναι ξεκάθαρο πως προξένησαν τεράστιες ζημίες – με κορυφαία την Ελλάδα που ενώ δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα ως προς το ΑΕΠ της από οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, δυστυχώς με δανεικά (πίνακας), είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ και την υψηλότερη άνοδο των χρεών της.

Το γεγονός αυτό, πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα προέρχεται από μία συσσωρευμένη πτώση του ΑΕΠ της της τάξης του -25%, τεκμηριώνει απόλυτα την οικονομική αποτυχία των μέτρων – ενώ το ότι η χώρα μας έχει ταυτόχρονα περισσότερους νεκρούς από την πανδημία σε σχέση με τη Σουηδία ή την Ελβετία, αποδεικνύει την υγειονομική αποτυχία της κυβέρνησης.

Όσον αφορά δε την ανάκαμψη του ΑΕΠ το 2021, την οποία εμείς υπολογίζουμε στο 7,5% έως 8,5% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 12 έως 14 δις € περίπου, προφανώς δεν πρόκειται για επιτυχία – κυρίως επειδή δαπανήθηκαν περί τα 42,3 δις € με δανεικά. Για να γίνει κατανοητό, εάν μία επιχείρηση δώριζε 42,3 δις € στους πελάτες της για να αγοράσουν τα εμπορεύματα της και πετύχαινε αύξηση του τζίρου της κατά 12 δις €, δηλαδή λιγότερη από το 1/3, προφανώς δεν θα επρόκειτο για επιτυχία – αλλά για μία πλήρη αποτυχία, πόσο μάλλον όταν η ζημία της θα ήταν τεράστια.

Εκτός αυτού, εάν δεν βοηθούσε η άνοδος του τουρισμού, καθώς επίσης ο πληθωρισμός που ένα μέρος του, το μη επίσημο, αυξάνει το ΑΕΠ, η αποτυχία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη – σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, όπου μία υπερχρεωμένη χώρα εφαρμόζει πολιτικές Keynes με δανεικά. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αισχροκέρδεια των γερμανικών εμβολίων, θυμίζοντας τα εξής:

«Η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προώθηση των εμβολίων – ακριβώς όπως της γαλλικής που τα καθιστά υποχρεωτικά ή της γερμανικής που προσπαθεί να τα επιβάλλει έμμεσα, με κάθε τρόπο. Ήδη δε διεξάγονται διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο, για έναν τρίτο εμβολιασμό, καθώς επίσης για επόμενους – «αναμνηστικούς» όπως αποκαλούνται. Προφανώς τώρα τα εμβόλια που υπάρχουν ή/και έχουν παραγγελθεί, πρέπει να διατεθούν στις μάζες – άλλωστε η ΕΕ παρήγγειλε μόνο από τη γερμανική BioNTech ακόμη 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις στα τέλη Μαΐου.

Τα εμβόλια αυτά δεν είναι για την τρέχουσα εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, αλλά για την περίοδο από το Δεκέμβριο του 2021 έως το 2023 – ενώ φυσικά η ΕΕ δεν θέλει να έχουν τη μοίρα των εμβολίων του Αβραμόπουλου που πετάχτηκαν ή δεν παραλήφθηκαν, χάνοντας χρήματα χωρίς λόγο. Εδώ πρόκειται για χρήματα, για «big business», όχι απλά για την Υγεία των ανθρώπων – οπότε δεν δικαιολογούνται λάθη από τις κυβερνήσεις υπηρέτες των φαρμακευτικών εταιριών.

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από τα πρόσφατα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της BioNTech – η οποία είχε καθαρά κέρδη μέσα σε τρεις μόλις μήνες ύψους 2,8 δις € (πηγή). Δηλαδή, η εταιρεία κερδίζει σχεδόν 1 δις € το μήνα – ή 38,5 εκ. € την ημέρα, με 26 εργάσιμες! Ακόμη περισσότερο, με τζίρο τριμήνου μόλις 5,3 δις € – κάτι που σημαίνει πως το καθαρό ποσοστό κέρδους της είναι 52,8%! Τέτοια κέρδη δεν υπάρχουν πουθενά – ενώ ασφαλώς σκοτώνει κανείς για να τα πετύχει ή χρηματίζει τους πάντες. Εάν υπολογίσουμε δε πως κερδίζει και η Pfizer που παράγει το εμβόλιο της, τότε θα κατανοήσουμε πόσο λίγο κοστίζει και πόσο ακριβό πουλιέται – απ’ ευθείας στα κράτη, χωρίς καθόλου ρίσκο, αφού τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι τους.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι συνώνυμα με την άδεια εκτύπωσης χρημάτων στις φαρμακευτικές που τα παράγουν – ενώ την ίδια στιγμή τόσο η έρευνα, όσο και η παραγωγή τους, επιδοτήθηκαν σε μεγάλο από τα κράτη, μέσω των φορολογικών υποζυγίων τους. Δηλαδή, από τις ανόητες μάζες που πληρώνουν σήμερα πολλά δισεκατομμύρια, για παράλογα υπερτιμημένες δόσεις εμβολιασμού – καθιστώντας τους νέους δισεκατομμυριούχους του εμβολιασμού ευτυχισμένους. Ας μη μιλάμε επομένως για Υγεία – δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας» (ανάλυση).

Συνεχίζοντας, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση επέβαλε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα που αφορούν τους μη εμβολιασμένους – ενοχοποιώντας τους αυθαίρετα για τα κρούσματα με κριτήριο τις «υποανάπτυκτες βαλκανικές χώρες», τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Εν τούτοις, δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στην ανεπτυγμένη Γερμανία – όπου επίσης τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη (πηγή), παρά το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ακόμη χειρότερα, δήλωσε πως θα επιβάλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων με 8.000 αστυνομικούς και με 400 υπαλλήλους της υπηρεσίας διαφάνειας – χαρακτηρίζοντας έτσι έμμεσα τους μη εμβολιασμένους εγκληματίες! Φυσικά δε, για να επιβάλει ακροδεξιές πολιτικές, «στρατολόγησε» έναν ακροδεξιό υπουργό υγείας – χωρίς να δίνει σημασία στο ότι δεν έχει ιατρική εκπαίδευση.

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε εδώ την αντίφαση σε σχέση με το ότι, η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει κανένα μέτρο στους εμβολιασμένους και δεν έχει προβεί καν σε συστάσεις – παρά το ότι γνωρίζει πια πως και αυτοί κολλούν ή μεταδίδουν τον ιό, οπότε είναι το ίδιο επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και για τους άλλους!

Έτσι έχουμε φτάσει σε σημείο να περιθωριοποιούνται, να λοιδορούνται και να διώκονται συνάνθρωποι μας που απλά φοβούνται τις παρενέργειες του εμβολίου, γνωστές και άγνωστες – ή έχουν υποκείμενα νοσήματα που δεν το επιτρέπουν. Επί πλέον, έχει τεθεί δυστυχώς σε λειτουργία ο κοινωνικός αυτοματισμός – με τους εμβολιασμένους να κατηγορούν τους ανεμβολίαστους ρστσιστικά ως γραφικούς, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή εισοδηματικής τάξης κοκ.

Ακόμη χειρότερα, να μετατρέπεται ο σερβιτόρος μίας καφετέριας σε αστυνομικό που απαιτεί από τον πελάτη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ, μαζί με την επίδειξη της ταυτότητας του – κάτι που δεν νομίζουμε πως συνέβαινε ούτε καν στη ναζιστική Γερμανία, πόσο μάλλον σε μία έστω κατ’ επίφαση δημοκρατική χώρα.

Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου υπερβολικό να αναφερόμαστε σε έναν υγειονομικό ολοκληρωτισμό του χειρίστου είδους – τον οποίο φαίνεται πως χρησιμοποιεί μία εντελώς αποτυχημένη κυβέρνηση, απλά και μόνο για να μη χάσει τη νομή της εξουσίας. Την ίδια στιγμή έχει το θράσος να μιλάει για πειθώ – θυμίζοντας το Χίτλερ που ονόμαζε το κόμμα του εργατικό!

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, δεν γνωρίζουμε εάν οι Έλληνες Πολίτες είναι πια σε θέση να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις απολυταρχικές μεθόδους – εάν δεν είναι σε θέση τότε εύλογα, αφού με τα συνεχή μνημόνια που τους επιβάλλονται έχουν σκύψει πια εντελώς το κεφάλι, ανεχόμενοι τα πάντα. Ελπίζουμε πάντως να μην έχουν χάσει τουλάχιστον την αγάπη τους για την ελευθερία και την πίστη τους στη Δημοκρατία – οπότε να μπορούν να σκέφτονται και να κρίνουν σωστά. Φυσικά πάντως, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πηγαίνει σε κατάστημα που θα του ζητάει πιστοποιητικό και ταυτότητα – εκτός εάν είναι νοσταλγός της χούντας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail