Όλα τα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια έλαβαν εντολή να σταματήσουν αμέσως τη ναυσιπλοΐα

BREMERTON, Wash. (Dec. 15, 2016) The Seawolf-class fast-attack submarine USS Connecticut (SSN 22) departs Puget Sound Naval Shipyard for sea trials following a maintenance availability. (U.S. Navy photo by Thiep Van Nguyen II/Released)
Freepen.gr - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διέταξε μια στάση ασφαλείας για ολόκληρη τη δύναμη των υποβρυχίων την Τετάρτη ως απάντηση στα αποτελέσματα της έρευνας για το περιστατικό με το USS Connecticut τον περασμένο μήνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Στις 2 Οκτωβρίου, το ισχυρό πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο USS Connecticut κλάσης Seawolf συγκρούστηκε με αντικείμενο, ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό σε δήλωση πέντε ημέρες μετά το συμβάν καθώς το υποβρύχιο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέπλευσε στο λιμάνι του Γκουάμ με ζημιές.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρείχε μόνο περιορισμένες πληροφορίες, αποκαλύπτοντας μόνο ότι το υποβρύχιο ήταν σταθερό, δεν υπήρχαν κίνδυνοι για τη ζωή του πληρώματος και πως τα πυρηνικά συστήματα του πλοίου δεν επηρεάστηκαν. Η θαλάσσια υπηρεσία δεν ανέφερε πού συνέβη το περιστατικό, αλλά αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι συνέβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σημειώνει το breakingdefense.com.

Στις αρχές Νοεμβρίου, το Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσε την αρχική του έρευνα για το ατύχημα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο έπεσε σε αχαρτογράφητο βουνό. Αυτή η αναφορά δεν έχει δημοσιοποιηθεί και τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση και οι αντιδράσεις του πληρώματος στη συνέχεια παραμένουν άγνωστες.

Μέρες αργότερα, ο αντιναύαρχος Καρλ Τόμας, ο διοικητής του 7ου στόλου των ΗΠΑ, αποφάσισε να απολύσει την ηγεσία της διοίκησης του USS Connecticut.

Ο διοικητής, Cameron Aljilani, καθώς και ο υποπλοίαρχος Patrick Cashin, ο εκτελεστικός αξιωματικός, και ο Master Chief Technician Sonar Cory Rogers, ο αρχηγός του σκάφους, απαλλάχθηκαν όλοι από τα καθήκοντά τους λόγω απώλειας εμπιστοσύνης.

Μετά την ανασκόπηση της έρευνας, ο Thomas διαπίστωσε ότι «η ορθή κρίση, η συνετή λήψη αποφάσεων και η τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών στο σχεδιασμό πλοήγησης, την εκτέλεση της ομάδας παρακολούθησης και τη διαχείριση κινδύνου θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το περιστατικό».

Ως ένα περαιτέρω βήμα για να βεβαιωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί, ο αντιναύαρχος William Houston, διοικητής των Ναυτικών Υποβρυχίων Δυνάμεων, διέταξε όλα τα υποβρύχια να διακόψουν τον πλου τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail