Αφού δεν μπορούμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας πέσαμε σε ένα τείχος ανοησίας

mohamed_hassan / pixabay
Το τι θα εφαρμόσει μία εξουσία, μπορεί να φτάνει μέχρι το άπειρο, αν δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον ίδιο το λαό, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο λαός επικροτεί τα όσα ανάποδα, αντιδημοκρατικά, και βάναυσα έχει σκεφτεί η εξουσία, για πολλούς και διάφορους λόγους, με άλλοθι που εσύ και εγώ τα καταπίνουμε αμάσητα. 

Θόδωρος Γαλανόπουλος 

Όταν η Ναζιστική Γερμανία έφτιαχνε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να εξοντώσει Εβραίους, ομοφυλόφιλους, τσιγγάνους και άλλους αντιφρονούντες, είχε πείσει το λαό της ότι για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας φταίνε αυτοί.

Στο τέλος κάνανε πως δεν ξέρανε τίποτε οι διπλανοί κάτοικοι από το Νταχάου, και τους έφεραν με το ζόρι οι Αμερικανοί στρατιώτες για να δουν τα έργα της εξουσίας τους. Στα γκουλάγκ της Σιβηρίας πήγαιναν μαζικά όποιοι στραβοκοίταζαν την εξουσία της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ο λαός της πίστευε ότι εκεί πάνε μόνο οι εχθροί του κράτους και χειροκροτούσαν τις ενέργειες των Σταλινικών.

Αλλά και εδώ οι πιο παλιοί, θα θυμούνται ότι στη Χούντα της επταετίας, ο πολύς κόσμος χειροκροτούσε και πήγαινε αυθόρμητα να δει τα έργα της δικτατορίας, κι αν κάποιος μιλούσε για τη Γυάρο, οι πιο πολλοί θα έλεγαν ότι εκεί πηγαίνανε τα μιάσματα και αυτοί που εχθρεύονται το κράτος.

Κατά τον ίδιο περίπου τρόπο και τώρα η εξουσία έχει βάλει στο περιθώριο με ένα ρατσιστικό παραλήρημα, ένα κομμάτι μεγάλο του ελληνικού λαού, αλλά όλοι οι απέναντι πιστεύουν ότι δίκαια τα τραβάνε, γιατί δε σέβονται την υγεία και την τάξη της χώρας.

Κάθε μέρα ένα καινούργιο μέτρο απαγόρευσης, κάθε μέρα μία νέα ιατρική άποψη που αντικρούει την παλιά, από το βήμα του μίσους και το διχασμού, δηλαδή από τηλεοράσεως... Και αφού δεν μπορούμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας πέσαμε σε ένα τείχος ανοησίας, με έναν μόνιμο εχθρό που μας προσφέρει να δίνουμε ελευθέρας σε ό,τι μας καπνίζει να κάνουμε στο Ελληνικό γκουβέρνο.. με της υγείας σας…



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail