Ο Ερντογάν αποψιλώνει τον Ιμάμογλου - Του "άρπαξε" τον έλεγχο των Πριγκηπονήσων

Freepen.gr - Η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε την Παρασκευή τη Θάλασσα του Μαρμαρά και τα Πριγκηπονήσια ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης «ζώνη προστασίας του περιβάλλοντος», σε μια κίνηση που αρπάζει τον έλεγχό της από τον αντιπολιτευόμενο δήμο της μεγαλούπολης, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων T24.

Το προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδίδει τον έλεγχο των νησιών, συνολικά εννέα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και τον αφαιρεί από τα χέρια του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, του οποίου ο επικεφαλής Δήμαρχος, Εκρέμ Ιμάμογλου πρόσκεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ο Gürkan Akgün, επικεφαλής του τμήματος Κατασκευών και Αστικοποίησης της İBB.

Η κίνηση είναι μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να αποκτήσει τον έλεγχο σε μια περιοχή που διατηρεί ισχυρό τουριστικό δυναμικό και πόρους, σύμφωνα με τον Akgün.

Η διοίκηση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Κωνσταντινούπολης, η οποία ανέλαβε την εξουσία το 2019, εργαζόταν επιμελώς για σχέδια ζωνών και περιβαλλοντικής προστασίας για τα νησιά, είπε ο Akgün στο Twitter, αλλά οι προσπάθειες σταμάτησαν από την Άγκυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail