Η Κίνα έχει όλη τη δύναμη να σπάσει την πυρηνική ισορροπία στον κόσμο

Freepen.gr - Ο στρατηγός John E. Hyten, Αντιπρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, μίλησε στο CBSN για τους κινδύνους που ενέχει ο νέος υπερηχητικός πύραυλος της Κίνας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Hyten, η Κίνα θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη πυρηνική επίθεση κατά του εχθρού πρώτη.

Ο στρατηγός τόνισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, καμία από τις κύριες πυρηνικές δυνάμεις - οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία - δεν είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα επιτυχημένο πρώτο χτύπημα. Αυτό το γεγονός χρησιμεύει στη βάση για τη διατήρηση της ισορροπίας των πυρηνικών δυνάμεων. Εάν η Κίνα το παραβιάσει, ο κόσμος θα κινδυνεύσει.

Τα κινεζικά υπερηχητικά βλήματα έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες που καθιστούν αδύνατη την πρόβλεψη της διαδρομής πτήσης τους. Η μεγάλη πτήση και οι ελιγμοί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος δυσκολεύουν τα ραντάρ να εντοπίσουν έναν πραγματικό στόχο για τον πύραυλο. Αυτό κάνει έναν πύραυλο με πυρηνική κεφαλή απροσδόκητο για τον εχθρό.

Ο Hyten πιστεύει ότι τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες για τον υπερηχητικό πύραυλο, σε συνδυασμό με πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή εκατοντάδων σιλό από την Κίνα για την εκτόξευση πυραύλων, σημαίνει πως μια μέρα το Πεκίνο θα μπορέσει να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα που δε θα συνεπάγεται αντίποινα.

Ο Mark Milley, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα ότι η δοκιμή του νέου πυραύλου από την Κίνα έδειξε πως η Κίνα ήταν μπροστά από άλλες πυρηνικές δυνάμεις.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail