Στο Κίεβο δίνεται ώθηση για επιδίωξη κλιμάκωσης στο Ντονμπάς

Η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία σιγοβράζει προς μια μεγάλη κλιμάκωση, εάν πρόκειται να αναλυθούν οι ενέργειες και η ρητορική όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) κάθεται σε μεγάλο βαθμό αδρανής, χωρίς να ενοχλείται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF), ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) υπόκειται σχεδόν καθημερινά σε βομβαρδισμούς πυροβολικού.

Μια άλλη απειλή προστέθηκε πρόσφατα σε αυτό, όταν η UAF αποφάσισε να αναπτύξει τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 στο πεδίο της μάχης. Αυτά τα μαχητικά UAV (μη επανδρωμένο εναέριο όχημα) δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη αεροπορικές επιδρομές, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση.

Ένας μικρός αριθμός παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός παρατηρείται καθημερινά από την DPR. Φυσικά, απαντώνται και οι δυνάμεις του Κιέβου συνήθως αναφέρουν ότι κάποιοι από τους στρατιώτες του τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν.

Πιο πρόσφατα, στις 2 Νοεμβρίου, ένας στρατιώτης της UAF σκοτώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, αρκετοί στρατιώτες της UAF τραυματίστηκαν.

Η DPR είναι πολύ πιο σιωπηλή σχετικά με τις απώλειές της, αλλά οι Ουκρανοί εθελοντές μαχητές και στρατιώτες του τάγματος είναι πολύ φωνητικοί για κάθε επιτυχία που επιτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης. Στις 28 Οκτωβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν δύο τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, μέρος της πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ κοντά στη γραμμή επαφής.

Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα Οκτώβριο, η πλευρά της DPR έχασε τουλάχιστον 16 μαχητές, κυρίως ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών της UAF. Μερικοί από τους νεκρούς υπέκυψαν σε μια ασθένεια, πιθανώς COVID-19.

Εν τω μεταξύ, οι δυναμικές ενέργειες του Κιέβου είναι πιθανό να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς έλαβε μεγάλη ώθηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος, η Μαύρη Θάλασσα φιλοξενεί το αντιτορπιλικό USS Porter, καθώς και το αμφίβιο πλοίο διοίκησης USS Mount Whitney Blue Ridge, το οποίο είναι η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου, ένα σημαντικό πολεμικό πλοίο χωρίς αμφιβολία.

Ενώ τα πλοία έμπαιναν στη Μαύρη Θάλασσα, το MSM παρήγαγε αναφορές για συγκέντρωση δυνάμεων στη Ρωσία, κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.

Το υπουργείο Άμυνας του Κιέβου αρχικά διέψευσε αυτές τις αναφορές. Ωστόσο, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας στις 2 Νοεμβρίου απέλυσε τον υπουργό Άμυνας Andriy Taran, καθώς τα αποτελέσματά του ήταν προφανώς δυσάρεστα για τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Στη θέση του έρχεται, o πρώην πλέον, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός για την επανένταξη των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov. Είναι πολύ πιο ευθυγραμμισμένος με την πορεία που ακολουθεί το Κίεβο σε σχέση με τη Ρωσία και την Ανατολική Ουκρανία.

Οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του περιλαμβάνουν την παρατήρηση pvw «η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να υιοθετήσει κανένα γνωστό μοντέλο επίλυσης συγκρούσεων».

Οι δηλώσεις του Ρέζνικοφ είναι αρκετά δεξιές και απόλυτα συγχρονισμένες με την πολιτική αναζήτησης σύγκρουσης και κλιμάκωσης, όντας κατάλληλος υπουργός Άμυνας για την τρέχουσα κυβέρνηση του Κιέβου.

Περίπου την ίδια περίοδο, η Ουκρανία άρχισε να παραδέχεται ότι υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της, παρά το γεγονός πως αρχικά το αρνήθηκε. Τώρα, το Κίεβο υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει 90.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων, με τεράστια ποσότητα υλικού για εκκίνηση.

Παρά τις ενδείξεις για πιθανή κλιμάκωση, ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Ιγκόρ Ρομανένκο, δήλωσε ότι σε μια μάχη οι δυνάμεις της Μόσχας και οι σύμμαχοί της στην Ανατολική Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα «λουτρό αίματος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail