Τα πυρηνικά υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού του Ειρηνικού απέπλευσαν επειγόντως

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια με βάση το Vilyuchinsk στάλθηκαν επειγόντως στη θάλασσα, αναφέρει η ιστοσελίδα Avia.pro. Το Vilyuchinsk είναι μια κλειστή πόλη της Ρωσίας στη χερσόνησο Kamchatka.

Σύμφωνα με το MilitaryMaps, στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, όλα τα πυρηνικά υποβρύχια του Στόλου του Ειρηνικού του Ρωσικού Ναυτικού που βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας εγκατέλειψαν τους τόπους ανάπτυξής τους και τέθηκαν σε υπηρεσία συναγερμού.

Αυτή η κατάσταση παρατηρήθηκε σε πολλές ρωσικές βάσεις. Οι δορυφορικές εικόνες της ναυτικής βάσης στο Vilyuchinsk της Καμτσάτκα επιβεβαιώνουν ότι τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια έχουν εγκαταλείψει τη βάση με τη σειρά τους μέσα σε αρκετές ημέρες. Τα τελευταία φωτογραφικά στοιχεία που ελήφθησαν από το διαστημόπλοιο Sentinel-2 έγιναν στις 23 Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τα συστήματα εντοπισμού GPS, τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια των έργων 955 Borey, 955A Borey-A και 949A Antey άρχισαν να εγκαταλείπουν τη μόνιμη βάση τους ξεκινώντας ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου. Ούτε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ούτε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχουν δημοσιεύσει κανένα επίσημο σχόλιο σχετικά με τις λεπτομέρειες ενός τόσο μαζικού ελιγμού που διεξήχθη από ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στη θάλασσα.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail