Ανησυχία στο Βελιγράδι: «Τι θα κάνουν; Θα σκοτώσουν τους Σέρβους σε Κόσσοβο-Μετόχια;»

Freepen.gr - Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι η ΕΕ πρέπει να απαντήσει στην άρνηση της Πρίστινα να εφαρμόσει την Κοινότητα Σερβικών Δήμων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως η άρνηση της Πρίστινα να υλοποιήσει ό,τι είχε συμφωνηθεί βάσει της Συμφωνίας των Βρυξελλών και η αλαζονεία των πολιτικών της Πρίστινα είπαν περισσότερα για αυτούς παρά για το Βελιγράδι, μεταδίδει το πρακτορείο Tanjug.

Σχολιάζοντας μια δήλωση του Vjosa Osmani ότι το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο δε θα αλλάξει το σύνταγμά του για χάρη της Κοινότητας και πως η Σερβία είναι «ο καρκίνος της Ευρώπης», ο Vucic είπε ότι είναι ζήτημα για την Ευρώπη.

"Αν δεν θέλουν να το αλλάξουν... Καταλάβαμε το μήνυμά τους και θα περιμένουμε απάντηση από την Ευρώπη και την ΕΕ. Δε θα αλλάξουμε ούτε αυτό το μέρος του συντάγματός μας, και μετά τι; Θα σκοτώσουν τους Σέρβους σε Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια), θα τους διώξουν;». είπε ο Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς πρόσθεσε ότι το Βελιγράδι θα ενεργεί πάντα με υπεύθυνο τρόπο και θα διατηρεί την ειρήνη και τη σταθερότητα παρά την αλαζονική συμπεριφορά της Πρίστινα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail