Το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης καρατόμησε την υπουργό Εξωτερικών Αλ-Μανγκούς;

Freepen.gr - Το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης αποφάσισε να αναστείλει την υπουργό Εξωτερικών Najla Al-Mangoush για διερεύνηση για «διοικητικές παραβιάσεις» που αποδίδονται στις ενέργειές της. Οι εικαζόμενες παραβιάσεις συνίστανται στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής χωρίς συντονισμό με το Προεδρικό Συμβούλιο.

Το Σάββατο, το ψήφισμα Νο. 44 του 2021 όριζε την απαγόρευση της Al-Mangoush να ταξιδεύει εκτός της χώρας μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την απόφαση για τα αποτελέσματα από το Προεδρικό Συμβούλιο.

Η απόφαση όριζε επίσης, στο τρίτο άρθρο της, τη συγκρότηση μιας επιτροπής έρευνας για την Al-Mangoush, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, Abdullah Al-Lafi, και τη συμμετοχή των Adel Mohamed Sultan και Ahmed Jumaa Aqoub.

Πριν από μέρες, το BBC ανέφερε ότι η Al-Mangoush είπε ότι η χώρα της θα μπορούσε να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την έκδοση ενός άνδρα που καταζητείται για τη βομβιστική επίθεση στο Lockerbie το 1988.

Η Al-Mangoush είπε στο BBC πως «θα έρθουν θετικά αποτελέσματα» στην περίπτωση του Abu Agila Mohammed Masud. Ο Μασούντ φέρεται να ήταν κορυφαίος κατασκευαστής βομβών για τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουοαμάρ Καντάφι.

Η πολύνεκρη επίθεση στην πτήση 103 της Pan Am από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σκότωσε 270 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 190 Αμερικανών. Παραμένει το πιο θανατηφόρο τρομοκρατικό περιστατικό που έχει συμβεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) και η δεύτερη πιο θανατηφόρα αεροπορική επίθεση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).

Από αυτούς που πέθαναν, οι 35 ήταν φοιτητές από τις ΗΠΑ που έκαναν σπουδές στο εξωτερικό και επέστρεφαν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα, ενώ 11 σκοτώθηκαν στο έδαφος στην πόλη της Σκωτίας.

Η Al-Mangoush είπε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης «κατανοεί τον πόνο και τη θλίψη» των οικογενειών των θυμάτων, αλλά «πρέπει να σέβεται τους νόμους». Οι ΗΠΑ και η Λιβύη συνεργάζονταν για την υπόθεση, είπε, και προχωρούν. Ο Μασούντ είναι πρώην αξιωματούχος των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε φυλακή της Λιβύης, έχοντας καταδικαστεί για άσχετες κατηγορίες.


* πληροφορίες libyareview.com

ΝΕΩΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 8-11-2021:  Η κυβέρνηση της Λιβύης φέρεται να απέρριψε την Κυριακή την απόφαση του προεδρικού συμβουλίου της χώρας να παύσει από τα καθήκοντά της την υπουργό Εξωτερικών, Νάιλα Αλ Μανγκούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail