Βούτσιτς: Θα ήμασταν εύκολη λεία, αν δεν επενδύαμε στην άμυνα της Σερβίας

Alexei Druzhinin/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Η Σερβία και η Ρωσία διατηρούν την στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία τους σε καλό επίπεδο, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην ομιλία του προς το σερβικό έθνος την Τετάρτη.

«Ναι, έχουμε καλή στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία και συνεργαζόμαστε επίσης με τη Γαλλία. Στις αρχές Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση όλων των ανώτερων αξιωματικών για τα βασικά έγγραφα για τον στρατό και θα δείξουμε, με πολύ διαφανή τρόπο , αυτό που κάνουμε για τον στρατό. Ναι, επενδύουμε πολύ στην άμυνα γιατί μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά και η οικονομία μας δυναμώνει. Θα ήμασταν εύκολη λεία, αν δεν το κάναμε αυτό", είπε ο Σέρβος ηγέτης.

Η Ρωσία παρέδωσε νωρίτερα 30 άρματα μάχης T-72MS και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BRDM-2MS αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ στη Σερβία. Ο Βούτσιτς είπε επίσης πως η πρώτη παρτίδα αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Kornet θα φτάσει στη Σερβία από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους.

Από το 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2020, η Ρωσία παρέδωσε στη Σερβία τέσσερα ελικόπτερα Mi-35M ρωσικής κατασκευής, έξι μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, δέκα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης και περιπολίας BRDM-2, τρία μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-17V-5 και επίσης αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων/όπλων Pantsyr-S1 ως μέρος της στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας στη βαλκανική χώρα.

Όπως είπε νωρίτερα στο TASS ο τότε υπουργός Άμυνας της Σερβίας Aleksandar Vulin, το μαχητικό δυναμικό του στρατού της δημοκρατίας είχε ενισχυθεί σημαντικά χάρη στην στρατιωτική και τεχνική συνεργασία του Βελιγραδίου με τη Μόσχα.

Στις 25 Νοεμβρίου, το θέρετρο του Σότσι της Μαύρης Θάλασσας θα είναι ο τόπος των προγραμματισμένων συνομιλιών του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος θα φτάσει στη Ρωσία για επίσκεψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι και οι δύο ηγέτες θα επικεντρωθούν στα θέματα της αμοιβαία επωφελούς διμερούς συνεργασίας στις διαπραγματεύσεις τους. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου τόνισε ότι αυτές θα είναι πολύ σημαντικές συνομιλίες με τον «σύμμαχο και φίλο» της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail