Γαλλική "απόβαση" με δύο νέα ξενοδοχεία κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στην Πατησίων - Πηγή: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Εurοkinissi
Γαλλική “απόβαση” στην περιοχή της Πατησίων με δύο νέα ξενοδοχεία να βρίσκονται ήδη στα σκαριά και να έχουν εξασφαλίσει τόσο τις οικοδομικές άδειες όσο και μέρος της χρηματοδότησής τους μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.

Από: bizness.gr

Κοινός παρονομαστής στα δύο ξενοδοχεία είναι η γαλλική Boissée Finances, η οποία είχε απασχολήσει αρκετά με το σχέδιό της για το νέο μεγάλο ξενοδοχείο επί της Πατησίων, ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Τελικά, όχι μόνο προχωράει το σχέδιο για αυτό το ξενοδοχείο (με τις τροποποιήσεις φυσικά που είχαν ζητηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού), αλλά, όπως είχε αποκαλύψει και το bizness.gr, προχωράει από την ίδια εταιρεία ακόμη ένα ξενοδοχείο λίγο μακρύτερα από την Πατησίων, στην 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.

Φορέας και των δύο επενδύσεων είναι η εταιρεία ELASTIK HOTEL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, διαχειριστές της οποίας είναι δύο Γάλλοι: ο Eric-Yves S. Rollin και η Stephanie-Anne S. Rollin, με τον πρώτο να αποτελεί τον Γενικό Διευθυντή της Boissée Finances.

Ας δούμε αναλυτικά τα δύο νέα ξενοδοχεία.

1. Το νέο 10ώροφο ξενοδοχείο στην Πατησίων

Στην περίπτωση του γνωστού project στο ακίνητο-φιλέτο της Πατησίων και Μάρνη (όπου στεγαζόταν για δεκαετίες το γνωστό θέατρο Αθήναιον, που πλέον έχει κατεδαφιστεί), ο επιμένων νικά.

Από το 2016 είχε ήδη νοικιάσει η Boissée Finances το ακίνητο για 25+25 χρόνια, μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης, από την ιδιοκτήτρια Τριάντειο Επαγγελματική και Βιοτεχνική Σχολή.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη δημιουργία ξενοδοχείου 377 κλινών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019.

Ωστόσο στη συνέχεια η επένδυση επεκτάθηκε (με τη συμφωνία και για άλλο όμορο ακίνητο) και μεγάλωσε το προτεινόμενο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα την πρόταση των 10 ορόφων και 600 κλινών, πρόταση η οποία απερρίφθη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η αιτιολογία της απόρριψης ήταν ότι το προτεινόμενο κτίσμα θα διατάραζε τη συνέχεια και το αρχιτεκτονικό ύφος της περιοχής. Υπήρξαν μάλιστα και πολλές αντιδράσεις για το μέγεθος του ξενοδοχείου (10 όροφοι).

Εν τέλει η εταιρεία επανήλθε με νέα τροποποιημένη πρόταση που υπεβλήθη στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) η οποία και εγκρίθηκε.

Πλέον προεγκρίθηκε και η οικοδομική άδεια για το ξενοδοχείο, σύμφωνα με την οποία το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει ισόγειο και 9 ορόφους με δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και 4 υπόγεια (με χρήσεις πάρκινγκ 127 θέσεων αλλά και πρατήριο καυσίμων).

Επιπλέον, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για τη χρηματοδότησή της μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, ενισχύοντας την επένδυση με φορολογική απαλλαγή ύψους 2,76 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 3 αστέρων (όπως παρουσιάζεται στο επενδυτικό πλάνο) και θα έχει δυναμικότητα 300 δωματίων / 603 κλινών.

Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας (με δραστηριότητα και στη Γαλλία) Παύλος Νινιός, μέσω του γραφείου του CAPE.

Θα λειτουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το μανατζμεντ της Accor, μέσω του value-for-money brand της, Ibis Styles. Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη τα πρώτα Ibis Styles ξενοδοχεία: το Ibis Styles Athens Routes στη Λ. Βουλιαγμένης και το Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο.

Η επένδυση είναι ύψους 28 εκ. ευρώ και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

2. Το νέο The Nest στην 3ης Σεπτεμβρίου

Το νέο 12ώροφο ξενοδοχείο 4 αστέρων, πιθανότατα με το όνομα THE NEST, θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου.

Φορέας της επένδυσης είναι και πάλι η ELASTIK HOTEL Μ.ΙΚΕ.

Η δυναμικότητά του θα ανέρχεται σε 120 δωμάτια και 260 κλίνες.

Έχει ήδη προεγκριθεί η οικοδομική άδεια για το έργο, που περιλαμβάνει 3 υπόγεια με 30 θέσεις στάθμευσης και πρατήριο καυσίμων.

Επιπλέον, το επενδυτικό σχέδιο της ομώνυμης εταιρείας που βρίσκεται υπό σύσταση εγκρίθηκε μάλιστα από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016.

Το κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 13,2 εκ. ευρώ και θα ενισχυθεί με 1,32 εκ. ευρώ με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

To σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο PEN Constructions.

Δείτε την εξωτερική όψη του νέου ξενοδοχείου THE NEST, όπως την έχει σχεδιάσει η PEN Constructions.

Το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων THE NEST στην 3ης Σεπτεμβρίου - Πηγή: PEN Constructions
Το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων THE NEST στην 3ης Σεπτεμβρίου – Πηγή: PEN Constructions
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail