Τρελαίνουν την Αγκυρα οι επαφές Σύριων και Κούρδων με ενδιάμεσο τη Μόσχα

Freepen.gr - «Η εγγύτητα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG με το καθεστώς Άσαντ και τη Ρωσία αυξήθηκε σταδιακά πριν από την πιθανή επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία. Η τρομοκρατική οργάνωση, που δεν μπορούσε να βρει αυτό που περίμενε από την Αμερική, έστρεψε την κατεύθυνση της προς τη Δαμασκό και τη Μόσχα. Μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και Ρώσοι αξιωματικοί πραγματοποίησαν τελικά συνάντηση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Tabqa» γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η σίγουρη στρατιωτική επιχείρηση έχει εξελιχθεί σε...πιθανή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα πρότειναν να παραδοθούν η Tabqa και η Manbij στη συριακή κυβέρνηση αλλά τοπικές πηγές τόνισαν ότι τα λεγόμενα στρατιωτικά συμβούλια της Manbij και της Tabqa αντιτάχθηκαν στη συμφωνία και αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τοη Δαμασκό.

Επίσης σημειώνεται πως οι ανώτεροι αξιωματούχοι των Κούρδων συναντήθηκαν με τους αξιωματούχους του Άσαντ στην Ayn Isa την περασμένη Παρασκευή. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της YPG.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως...«μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχουν συναντηθεί με το καθεστώς Άσαντ και Ρώσους αξιωματούχους πολλές φορές στη Συρία, έστειλαν επίσης αντιπροσωπεία στη Μόσχα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail