Φαντάζεστε ο Χριστός να έλεγε στο λεπρό "δείξε μου το πάσο σου" αγαπητοί Ιεράρχες;

Ματθ. 8,2 Καὶ ἰδοὺ λεπρὸς ἐλθὼν προσεκύνει αὐτῷ λέγων· Κύριε, ἐὰν θέλῃς, δύνασαί με καθαρίσαι.  Ματθ. 8,3 καὶ ἐκτείνας τὴν χεῖραν ἥψατο αὐτοῦ ὁ Ἰησοῦς λέγων· θέλω, καθαρίσθητι. καὶ εὐθέως ἐκαθαρίσθη αὐτοῦ ἡ λέπρα.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα τελευταία 24ωρα η Εκκλησία μπήκε πάλι στο στόχαστρο. Αναμενόμενο αν έχουμε κατά νου το «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον». 

Αίφνης βγήκε μια εγκύκλιος και πολλά ΜΜΕ προεξοφλώντας το σύνηθες της εποχής, ότι δηλαδή ελάχιστοι θα διαβάσουν το κείμενό της αλλά θα περιοριστούν στον τίτλο της είδησης ή το πως αυτή θα παρουσιαστεί, μετέδωσαν πως η Ιεραρχία ζητά rapid test για την είσοδο στους ναούς. Αυτό απέχει μακράν του τι αναφέρει η εγκύκλιος.

Ωστόσο υπάρχουν ιεράρχες που βγαίνουν στα κανάλια ζητώντας αυτά που περιγράφονται στα δημοσιεύματα. Άλλος απείλησε με αργία ιερείς που ακόμη δεν εμβολιάστηκαν. Μιλάμε για πειθώ και χριστιανική πατρική αγάπη.

Ο καθένας υπεύθυνα οφείλει να προστατεύσει εαυτόν και κατά συνέπεια αλλήλους, μόνος του χωρίς απειλές, φοβέρες και ανυπόφορες πιέσεις.

Αναρωτιέται όμως κανείς ακούγοντας ορισμένους ιεράρχες... Φαντάζεστε ο Χριστός να έλεγε στο λεπρό "δείξε μου το πάσο σου"; Αν και κατά μία έννοια αυτή ακριβώς ήταν το πάσο του για να Τον πλησιάσει και να Τον γνωρίσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail