Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νότιας Αφρικής για την Ομικρον: «Γιατί τόσος ντόρος; Τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν ήπια νόσο»

geralt / pixabay
«Δεν ξέρουμε γιατί γίνεται τόσος ντόρος» σημειώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νότιας Αφρικής, λέγοντας ότι τα συμπτώματα της Όμικρον δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τα ήδη γνωστά.
 
Η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού προκαλεί ήπια νόσο, χωρίς να παρουσιάζει ξεχωριστά συμπτώματα, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Νότιας Αφρικής.
 
Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε το νέο στέλεχος που εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική ως «παραλλαγή ανησυχίας», καθώς αναφέρεται ότι έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων (32) στην πρωτεΐνη - ακίδα που ενδέχεται να το κάνουν πιο μεταδοτικό και πιο επικίνδυνο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Νότιας Αφρικής, Angelique Coetzee, η μετάλλαξη Όμικρον παρουσιάζει ήπια νόσο με τα συμπτώματα να είναι πόνοι στους μύες, κούραση και γενικά αίσθημα δυσφορίας για μια με δύο μέρες.
 
«Μέχρι στιγμής, έχουμε διαπιστώσει ότι αυτοί που μολύνθηκαν δεν έχουν απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Ίσως εμφανίσουν λίγο βήχα. Δεν έχει συμπτώματα που να ξεχωρίζουν. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί κάποιοι το αντιμετωπίζουν μόνοι στο σπίτι τους» είπε η Coetzee.
 
Η ειδικός ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία από ασθενείς με Όμικρον και πως δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το νέο στέλεχος σε εμβολιασμένους. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να μην ισχύει για τους ανεμβολίαστους.
 
«Θα ξέρουμε μόνο μετά από δύο εβδομάδες. Ναι, μεταδίδεται αλλά προς το παρόν ως γιατροί δεν ξέρουμε γιατί γίνεται τόσος ντόρος, καθώς ακόμα το διερευνούμε. Θα γνωρίζουμε μόνο σε δύο με τρεις εβδομάδες, καθώς ήδη έχουμε δεχθεί κάποιους ασθενείς και είναι αρκετά νέοι, κάτω των 40 ετών» ανέφερε.
 
Η ίδια επέκρινε την απόφαση κάποιων χωρών να απαγορεύσουν τις πτήσεις από τη Νότια Αφρικής, κάνοντας λόγο για «πρόωρη» απόφαση καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς πληροφορίες για το πόσο επικίνδυνη είναι.
 
Απόσπασμα από: https://sputniknews.gr/20211127/se-epifylaki-gia-ti-metallaxi-omikron-prokalei-ipia-noso---to-mono-stoiheio-poy-anisyhei-20708684.html
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail