Τουρκία: Τέλος το σενάριο ομοσπονδίας στην Κύπρο, μόνη λύση τα δύο κράτη

(ΑΡ File Photo)
Freepen.gr - Η συζήτηση για ένα μοντέλο ομοσπονδιακού κράτους στην Κύπρο τέθηκε στο κρεβάτι στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά το 2017, δήλωσε την Πέμπτη ο απεσταλμένος της Τουρκίας στο ψευδοκράτος, Αλί Μουράτ Μπασσερί.

«Το κεφάλαιο για την ομοσπονδία έκλεισε στο Κραν Μοντάνα», είπε ο πρέσβης στην τελετή θεμελίωσης ενός μουσείου και της Τουρκικής Παγκόσμιας Πλατείας στην περιοχή Güzelyurt.

Ο Μπασσερί είπε ότι ορισμένες ελληνοκυπριακές εφημερίδες δημοσιεύουν παραπλανητική προπαγάνδα, υποστηρίζοντας πως η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε από το μοντέλο της ομοσπονδίας του Κραν Μοντανά του 2017, που αναφέρεται ως «κόκκινη γραμμή».

Ως κάποιος που παρευρέθηκε στις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα, ο Μπασσερί ισχυρίστηκε ότι η τουρκική πλευρά δεν αμφιταλαντεύτηκε στην στάση της και πως οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Υπογράμμισε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι ήταν αυτοί που έφυγαν από το τραπέζι και το κεφάλαιο όπου η ομοσπονδία ήταν επιλογή έχει κλείσει οριστικά.

«Δε θα γίνουν πλέον συνομιλίες για την ομοσπονδία, αλλά θα επικεντρωθούν μάλλον στο πώς τα δύο κράτη μπορούν να ζήσουν δίπλα-δίπλα στο νησί», είπε ο απεσταλμένος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail