Τα ΗΑΕ στηρίζουν τον Μπασάρ αλ Ασαντ: Ο ΥΠΕΞ στη Δαμασκό

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Συρίας, Bashar Al-Assad δέχθηκε την Τρίτη τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sheikh Abdallah bin Zayed Al Nahyan, συνοδευόμενος από τον κ. Khalifa Shahin, Υπουργό Επικρατείας στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ και τον κ. Ali Mohammad Hammad al -Shamsi, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Αρχής για την Ταυτότητα, την Ιθαγένεια, τα Τελωνεία και την Ασφάλεια Λιμένων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και η ανάπτυξη της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η εντατικοποίηση των προσπαθειών για εξεύρεση νέων πτυχών αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερα σε ζωτικούς τομείς για την ενίσχυση των επενδυτικών συνεργασιών.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ επιβεβαίωσε τις ισχυρές αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Συρίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από την εποχή του Σεΐχη, Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ χαιρέτισε τις αντικειμενικές και σωστές θέσεις που υιοθέτησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τονίζοντας ότι ήταν πάντα δίπλα στον συριακό λαό.

Ο Σεΐχης Abdullah Al Nahyan, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΑΕ στις προσπάθειες σταθερότητας στη Συρία, θεωρώντας ότι αυτό που συνέβη στη Συρία είχε επηρεάσει όλες τις αραβικές χώρες.

Ήταν βέβαιος πως η Συρία, υπό την ηγεσία του Προέδρου αλ Άσαντ, και τις προσπάθειες του λαού της, είναι σε θέση να ξεπεράσει τις προκλήσεις που επιβάλλονται από τον πόλεμο, σημειώνοντας ότι η χώρα του είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στον συριακό λαό.

Οι συζητήσεις εξέτασαν επίσης την κατάσταση στους αραβικούς και περιφερειακούς τομείς. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διαβούλευση και τον συντονισμό για διάφορα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αραβική περιοχή για να επιτύχει τις φιλοδοξίες του λαού της μέσω της θέλησής τους, μακριά από οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail