Η Τουρκία στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα - Κυβέρνηση & Ε.Ε. σφυρίζουν αδιάφορα. Άλλωστε οι ΥΠΕΡδομές στα νησιά άδειες θα μείνουν;

Την ίδια στιγμή που η κ. Μέρκελ ήταν μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την τελευταία της επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, η Τουρκία έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα. Πλοίο με 400 μετανάστες εντός, προερχόμενο από λιμάνι της Τουρκίας, εκπέμπει SOS νοτίως της Κρήτης.

"Kein Problem" - Κανένα πρόβλημα! Ούτε που τους απασχόλησε το θέμα! Τα (μεταναστευτικά) βάρη θα μεταφερθούν για άλλη μια φορά στους "συνήθεις υπόπτους" δηλ. στα νησιά που έχουν δημιουργηθεί οι Υπερδομές. Γι αυτό άλλωστε δεν κατασκευάζονται με έξοδα της Ε.Ε;

Η συνέχεια γνωστή. Αν και με τουρκική σημαία το πλοίο, η Τουρκία αρνείται να το παραλάβει πίσω. Οι τούρκοι μάλλον θα χασκογελούσαν όταν λάμβαναν τα διαβήματα διαμαρτυρίας του κ. Μηταράκη. Είναι δε τέτοια η αντίδραση του κ. Μηταράκη ώστε σήμερα θα μεταβεί στην Τουρκία, σε προγραμματισμένη επίσκεψη έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας!! Δηλαδή αυτοί μας στέλνουν τις καραβιές και εμείς πάμε ως καλοί γείτονες για επίσκεψη και ταξίδι αναψυχής στην χώρα τους. Ίσως στην επίσκεψη να τους ενημερώσουμε σαν καλοί γείτονες για το οικιστικό πρόγραμμα των Γερμανών. Ότι θα μας πληρώνουν δηλαδή για να μένουν σ εμάς όλοι οι μετανάστες. Για τέτοιο επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης μιλάμε!

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα οδηγηθεί το πλοίο στο κοντινότερο ασφαλές λιμάνι. Μόνο που το κοντινότερο ασφαλές λιμάνι δεν ήταν στην Κρήτη, όπως κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί, αλλά πολλά μιλιά μακρύτερα. Για την κυριολεξία το πλοίο οδηγήθηκε στο κοντινότερο χοτσπότ, δηλαδή στην Κω, όπως σε αντίστοιχο περιστατικό με 73 μετανάστες που εντοπιστήκαν στα Κήθυρα οδηγήθηκαν στο χοτσπότ της Λέρου!

Όλα αυτά σε "ζωντανή μετάδοση" μέσα από το δουλεμπορικό πλοίο, με ενημέρωση ανά ώρα, από την ΜΚΟ (Aegean Boat) που έχει κατηγορηθεί για διακίνηση και ελέγχει τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια και τις αφίξεις στις ελληνικές ακτές, λες και είναι τουριστικός πράκτορας κρουαζιέρας!

Βέβαια το να σαλπάρει ολόκληρο πλοίο με 400 μετανάστες από τουρκικό λιμάνι, χωρίς την επίσημη συμμετοχή του κράτους είναι απίθανο. Έτσι έχουμε από την μία το τουρκικό κράτος σε ρόλο ολοφάνερου διακινητή και από την άλλη την ελληνική κυβέρνηση να φωνάζει ότι είναι ανήμπορη και να ψελλίζει για βοήθεια από την Ευρώπη!

Μα αφού η ίδια η Ευρώπη στέλνει τα χρήματα για την δημιουργία των Υπερδομών στα νησιά, ώστε να εξασφαλιστεί έναντι των μεταναστευτικών ροών. Αυτή είναι η "βοήθεια" που μας προσφέρει, με τον κ. Μηταράκη σε ρόλο ταξιθέτη.

Το θέμα είναι, τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση απέναντι στον γνωστό τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιεί η Τουρκία το μεταναστευτικό, πέρα από το κλαψούρισμα και την δημιουργία Υπερδομών στην ακριτική Ελλάδα; Φανταστείτε την Ελλάδα σε ρόλο αντίστοιχο της Τουρκίας, να έστελνε με πλοία μετανάστες στην Ιταλία, τι θα είχε γίνει εντός της Ε.Ε;

Διότι κύριοι της κυβέρνησης υπάρχουν και οι κυρώσεις και τα βέτο και η διακοπή των εμπορικών οδών για τα τούρκικα προϊόντα ως εργαλεία εντός τη Ε.Ε. , αντίστοιχα με αυτά που έχουν ληφθεί για την Λευκορωσία. 

Με την πολιτική του κλαψουρίσματος και του καλωσορίσματος που ακολουθείτε, το πολύ πολύ να σας χορηγήσει η Ε.Ε. επιπλέον κονδύλια, ώστε ο κ. Μηταράκης να γεμίσει όλη τη χώρα με Υπερδομές, προς τέρψιν των εθνικών "μας" εργολάβων ,των τοπικών παπαγαλακιών-φερέφωνων και των τοπικών υπεργολάβων.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail