Αντίσταση ως το τέλος: Τραυματισμένος Κούρδος αντάρτης βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τον τουρκικό στρατό

Freepen.gr - Ο Rumet Cîlo, αντάρτης του HPG από το Αφρίν, τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη στο Avaşîn και συνελήφθη από τον τουρκικό στρατό. Επειδή αρνήθηκε να παραδοθεί και να συνεργαστεί, βασανίστηκε μέχρι θανάτου.

Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε ότι ο αντάρτης Rumet Cîlo τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη στη νότια κουρδική περιοχή Avaşîn όταν συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και βασανίστηκε μέχρι θανάτου.

Η συμπλοκή μεταξύ των ανταρτών και του τουρκικού στρατού σημειώθηκε στις 26 Οκτωβρίου στην περιοχή του χωριού Kiyê στην περιοχή Stûnê. "Ο σύντροφός μας Rumet ανταποκρίθηκε στην προσφορά των κατακτητών για παράδοση και συνεργασία με τη μαχητική στάση του. Πέθανε από βασανιστήρια από τον τουρκικό στρατό κατοχής και δε λύγισε από τα απάνθρωπα βασανιστήρια παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε σοβαρά", δήλωσε το HPG και μοιράστηκε τα ακόλουθα στοιχεία ταυτότητας του πεσόντα μαχητή τους.



Το HPG δήλωσε ότι ο Rumet Cîlo γεννήθηκε στο Αφρίν. Η οικογένειά του συνδέθηκε με το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα και ο Rumet μεγάλωσε με την επανάσταση της Ροζάβα. Συμμετείχε στο επαναστατικό έργο και γρήγορα εξελίχθηκε σε ικανό διοικητή που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά του ISIS. Το 2016 εντάχθηκε στους αντάρτες στα βουνά και πολέμησε ενάντια στην κατοχή από το κράτος της Τουρκίας. Με την έτοιμη και ανιδιοτελή προσωπικότητά του, απολάμβανε μεγάλο κύρος στο περιβάλλον του, είπε το HPG. Συμμετείχε στην αντίσταση στο Avaşîn από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στο Νότιο Κουρδιστάν τον Απρίλιο.


* πληροφορίες πρακτορείο ANF

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail