Τα είπαν Ασαντ - Τζινπίνγκ: Βάζει τη Συρία στην πρωτοβουλία Belt and Road

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, κατά την οποία οι δύο πλευρές συζήτησαν τις στενές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων χωρών και τους τρόπους διεύρυνσης της αμοιβαίας συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων καθώς ο πρόεδρος αλ Άσαντ θεώρησε ότι η σχέση με την Κίνα είναι κομβική και σημαντική προκειμένου να υποστηριχθεί ο αγώνας του συριακού λαού ενάντια στη διεθνώς υποστηριζόμενη τρομοκρατία και τον αποκλεισμό που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό διαφορετικούς πτυχές της ζωής τους.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ τόνισε τη βούληση της Συρίας να αναπτύξει δεσμούς μεταξύ των κυβερνητικών θεσμών και στις δύο χώρες, ιδιαίτερα με τη βελτίωση της κατάστασης ασφάλειας στις περισσότερες περιοχές και ταυτόχρονα, την πρόσβαση στην Πρωτοβουλία Belt and Road, η οποία αποτελεί δρόμο για οικονομία και ανάπτυξη.

Ο Ασαντ εξέφρασε την εκτίμηση του συριακού λαού για την πολιτική υποστήριξη της Κίνας προς αυτόν στα διεθνή φόρουμ, και αυτό επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Κίνας στο διεθνές δίκαιο και την παγκόσμια ειρήνη και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τον τερματισμό του τρομοκρατικού πολέμου που διεξάγεται σε αυτήν.

Επίσης ευχαρίστησε τον Κινέζο Πρόεδρο για τη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφερε η Κίνα στο συριακό λαό για να ανακουφίσει τα δεινά του υπό το φως της τρομοκρατίας και του αποκλεισμού στον οποίο είναι εκτεθειμένοι.

Ο Πρόεδρος Αλ Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η Συρία είναι αποφασισμένη να απελευθερώσει όλα τα εδάφη της από τους τρομοκράτες και τους κατοχικούς ξένους στρατούς, την ίδια στιγμή, η Συρία είναι αποφασισμένη να προωθήσει τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση μέχρι να επιτευχθεί πλήρης σταθερότητα.

Ο Άσαντ συνεχάρη τον Κινέζο ομόλογό του για την 50ή επέτειο της αποκατάστασης της Κίνας στη νόμιμη έδρα της στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία αντιπροσωπεύει μια νίκη για το δικαίωμα του κινεζικού λαού και αντανακλά τη σημασία του εποικοδομητικού ρόλου που διαδραματίζει η Κίνα στη διεθνή σκηνή και συμβολή στην ειρήνη και την ανάπτυξη στον κόσμο.

Τόνισε τη στήριξη της Συρίας στην Κίνα απέναντι στις δυτικές εκστρατείες που επιχειρούν να χτυπήσουν την σταθερότητα στη νοτιοανατολική περιοχή της Ασίας και στη Νότια Θάλασσα της Κίνας, καθώς ο κόσμος σήμερα χρειάζεται ειρήνη και ανάπτυξη, όχι εντάσεις και απειλές. 

Ο Κινέζος Πρόεδρος, από την πλευρά του, είπε ότι η φιλία μεταξύ Κίνας και Συρίας είναι βαθιά ριζωμένη και πως η Συρία ήταν μια από τις πρώτες αραβικές χώρες που διατήρησαν διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα και μια από τις χώρες που πρότειναν το σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με την αποκατάσταση της νόμιμης έδρας της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη.

Πρόσθεσε ότι όλα τα 65 χρόνια από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι διμερείς σχέσεις μπόρεσαν να αντέξουν τις δοκιμασίες των αλλαγών στις διεθνείς καταστάσεις και η φιλία μεταξύ των δύο χωρών ενισχύεται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς αμφότερες τηρούν την αρχή της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις, απορρίπτουν την ηγεμονία και την πολιτική της βίας και διατηρούν κοινά συμφέροντα.

Ο Κινέζος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να καταβάλει προσπάθειες για την ενίσχυση της φιλικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την εκπλήρωση κοινών επιτευγμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες της Συρίας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και χαιρετίζει τη συμμετοχή της Συρίας στο Belt and Road.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail