Το Admiral Gorshkov κατέπλευσε στη Λευκή Θάλασσα για δοκιμές του Τσιρκόν

Freepen.gr - Η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov έφτασε στην στρατιωτική βάση της Λευκής Θάλασσας για να συνεχίσει τις δοκιμές προηγμένων όπλων με βάση τη θάλασσα, ανέφερε τη Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επιτυχείς δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Tsirkon από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov του Βόρειου Στόλου. Τον Νοέμβριο του 2021, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την άφιξη όπλων αιχμής για υπηρεσία στο ρωσικό ναυτικό το 2022.

«Η φρεγάτα του Βόρειου Στόλου Admiral Gorshkov έκανε τη μετάβαση από την κύρια βάση του στόλου Severomorsk στη χερσόνησο Kola στο Severodvinsk στη Λευκή Θάλασσα για να συνεχίσει το πρόγραμμα δοκιμών σύγχρονων όπλων με βάση τη θάλασσα» λέει η αναφορά.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η φρεγάτα Admiral Gorshkov εξασκήθηκε σε βολές κατά εναέριων και θαλάσσιων στόχων από το νέο πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος Poliment-Redut στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποίησε κοινή εκπαίδευση με το προσωπικό ενός ξεχωριστού συντάγματος ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου ναυτικού, παρέχοντας νυχτερινές πτήσεις ελικοπτέρων Ka-27 στο κατάστρωμα της φρεγάτας ενώ ελλιμενιζόταν στον κόλπο Kola.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail