Για τέταρτο γεωτρύπανο 7ης γενιάς από τη Νότια Κορέα πάει η Τουρκία

Freepen.gr - Εστιάζοντας σε δραστηριότητες γεωτρήσεων βαθέων υδάτων για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θάλασσες, η Τουρκία προσθέτει το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων στον στόλο της. Έγινε γνωστό ότι η TPAO, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση τέταρτου πλοίου γεώτρησης βαθέων υδάτων για περισσότερο από ένα χρόνο, έχει συνάψει συμφωνία με τη νοτιοκορεατική Daewo, γράφει η Yeni Safak. Η Τουρκία θα είναι ο πρώτος χρήστης του West Cobalt, γνωστό ως Cobalt Explorer στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά. Η Τουρκία, της οποίας τα τρία υπάρχοντα πλοία είναι 6ης γενιάς, θα προσθέσει το πλοίο γεωτρήσεων 7ης γενιάς στον στόλο της αγοράζοντας το πλοίο West Cobalt.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Το πλοίο έχει πιο προηγμένη τεχνολογία από τα πλοία 6ης γενιάς. Ενώ τα πλοία 6ης γενιάς διαθέτουν ικανότητα γεώτρησης εξαιρετικά βαθιάς θάλασσας με δυνατότητα διεξαγωγής θαλάσσιας γεώτρησης υπό πολύ υψηλή πίεση σε βάθος 12 χιλιάδων -12.500 μέτρων, η ναυτιλιακή βιομηχανία αναμένει ότι τα πλοία 7ης και τελευταίας γενιάς θα αυξήσουν περαιτέρω αυτήν την ικανότητα.

Το άρθρο αναφέρει πως η κατασκευή του Cobalt Explorer στο ναυπηγείο βρίσκεται στο τέλος και θα παραδοθεί με λίγες προσαρμογές. Αναμένεται ότι το πρώτο σημείο υπηρεσίας του πλοίου θα είναι τα κοιτάσματα όπου ανιχνεύεται φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα.

«Τονίζεται επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εκτρέψει ορισμένα πλοία του στόλου της σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί στη Μεσόγειο, σε περίπτωση που κλιμακωθούν περαιτέρω οι ελληνοκυπριακές και ελληνοκυπριακές παρενοχλήσεις. Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν αποθέματα κατά τη διάρκεια ερευνητικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο» συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Η TPAO δουλεύει πάνω από ένα χρόνο για την αγορά ή τη μίσθωση ενός τέταρτου πλοίου γεώτρησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε αρχικά το σκάφος γεώτρησης Bolette Dolphin 7ης γενιάς εξαιρετικά βαθιάς θαλάσσης. Ωστόσο, κατά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Bolette Dolphin αγοράστηκε από τη νορβηγική εταιρεία Deep Value Driller για 83 εκατομμύρια δολάρια. Στις επαφές σχετικά με την επιλογή ναύλωσης σκαφών έρευνας και γεώτρησης, μαθεύτηκε ότι οι εταιρείες δεν προχώρησαν λόγω των ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail