«Η Βρετανία είναι έτοιμη να στείλει 600 στρατιώτες στην Ουκρανία λόγω απειλής για ρωσική εισβολή»

Η βρετανική ημερήσια ταμπλόιντ The Mirror ανέφερε την Κυριακή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να στείλει 600 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία εν μέσω φόβων για πιθανή κλιμάκωση της ρωσικής εισβολής, αναφέρει η ουκρανική «Ευρωπέϊσκα Πράβντα».

Από: echedoros-a.gr

Μονάδες της SAS (Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία) και συντάγματος αλεξιπτωτιστών ειδοποιήθηκαν ότι θα μπορούσαν να σταλούν στη χώρα μέσα σε λίγες ώρες, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν αφού οι επικεφαλής των τμημάτων άμυνας και ο επικεφαλής της MI6 ενημέρωσαν τη βρετανική κυβέρνηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί σαφή και πραγματικό κίνδυνο για την Ουκρανία και τη Δύση.

Τώρα συγκροτούνται βρετανικές δυνάμεις, αποτελούμενες από μέλη της SAS, ένα ειδικό σύνταγμα αναγνώρισης, ιατρούς, μηχανικούς, αξιωματικούς συνδέσμους και έως 400 αλεξιπτωτιστές από 16 ταξιαρχίες εφόδου που εδρεύουν στο Άλντερσοτ.

« Είναι έτοιμοι περίπου 600 στρατιώτες. Θα βρίσκονται πλήρως εξοπλισμένοι και έτοιμοι να πετάξουν στην Ουκρανία και είτε να προσγειωθούν είτε να πέσουν με αλεξίπτωτο. Είναι προετοιμασμένοι και για τις δύο περιπτώσεις», είπε η πηγή.

Οι εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη αυξάνονται αφού η ΕΕ κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι δημιουργεί μεταναστευτική κρίση στα σύνορά της με την Πολωνία. Αυτή η διαμάχη απειλεί να κλιμακωθεί μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι μη προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα και ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους για πιθανή εισβολή στην Ουκρανία εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σχετικά με τους μετανάστες και τον ενεργειακό εφοδιασμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail