Απολυμένος δάσκαλος επανήλθε 6 μήνες αφότου πέθανε από καρκίνο

Freepen.gr - Ο Atilla Yalçıntaş, 59 ετών, δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τουρκία που απολύθηκε από τη δουλειά του με κυβερνητικό διάταγμα χωρίς δίκαιη διαδικασία, αποκαταστάθηκε έξι μήνες μετά το θάνατό του, προκαλώντας οργή στους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε το Stockholm Center for Freedom.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο AydınHaberleri, η οικογένεια Yalçıntaş έλαβε κλήση την Τρίτη από τοπικούς εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας που τους ενημέρωσαν ότι ο Atilla Yalçıntaş είχε αποκατασταθεί στη δουλειά του.

Ο Yalçıntaş ήταν ένας από τους περισσότερους από 130.000 δημόσιους υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν από τις δουλειές τους για εικαζόμενη συμμετοχή σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» ή σχέσεις με «τρομοκρατικές οργανώσεις» με έκτακτα διατάγματα που δεν υπόκεινται ούτε σε δικαστικό ούτε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Yalçıntaş ήταν ένα κοινωνικό πρόσωπο που αγαπούσαν οι μαθητές και οι συνάδελφοί του. Αφού έχασε τη δουλειά του, απομονώθηκε κοινωνικά και έγινε εσωστρεφής. Νομίζουν ότι αυτό ήταν που πυροδότησε την ασθένειά του.

Η χήρα του Atilla Yalçıntaş, Munise, είπε ότι θα προσφύγουν στο δικαστήριο για τα άτομα που υπέβαλαν τις καταγγελίες εναντίον του συζύγου της που οδήγησαν στην απόλυσή του. «Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που… οδήγησαν στο θάνατο του συζύγου μου;» ρώτησε. «Έκαναν έγκλημα και πρέπει να το πληρώσουν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail