Καλπάζει η Σερβία! Χρέος 56,5% του ΑΕΠ, ανάπτυξη 7% φέτος και μέσος μισθός άνω των 600 ευρώ

Freepen.gr - Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει η οικονομική ανάπτυξη και πρόοδος της Σερβίας να συνεχιστεί παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και την ενεργειακή κρίση.

Απευθυνόμενη σε τακτική σύνοδο ολομέλειας του Εθνικού Συνεδρίου της ΕΕ, η Μπρνάμπιτς είπε ότι όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις -ιδιαίτερα στους τομείς του κράτους δικαίου, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενεργειακής μετάβασης σε μια πράσινη, κυκλική οικονομία- θα αποτελέσουν πρόσθετη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά σημεία αναφοράς και τις εκτιμήσεις στην τελευταία έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Σερβία, η Μπρνάμπιτς είπε πως είχε γίνει συνήθεια αυτό το μέρος της έκθεσης να είναι το πιο θετικό.

«Αυτό είναι φυσικό γιατί έχουμε αρκετά καλά οικονομικά αποτελέσματα», είπε η Μπρνάμπιτς, σημειώνοντας ότι το σερβικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 7% φέτος μετά τη μείωση κατά 0,9% το 2020.

Είπε επίσης ότι το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2022, που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο στις 23 Νοεμβρίου, προβλέπει ανάπτυξη 4,5% το επόμενο έτος.

Επιπλέον να θυμίσουμε την οικονομική είδηση που μεταδώσαμε στη Freepen.gr πως το δημόσιο χρέος της χώρας δεν ξεπερνά τα 30 δις ευρώ και κυμαίνεται στο 56,5% του ΑΕΠ.

"Σωρευτικά, έχουμε μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Ωστόσο, έχουμε επίσης πολλά να προλάβουμε. Όσο γρήγορα και να τρέχουμε, πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και να καλύψουμε έχασε έδαφος», είπε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Η Μπρνάμπιτς τόνισε ότι ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 600 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της Σερβίας στα Δυτικά Βαλκάνια όσον αφορά τον μέσο μισθό και ενδεχομένως βάζοντας τη χώρα μπροστά από ένα κράτος μέλος της ΕΕ, σημειώνει το πρακτορείο Tanjug.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail