Απόλυτος αρνητής της λογικής – Χώρισε τους πολίτες σε 3 κατηγορίες

Στο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως αρνητής της λογικής, χωρίζοντας τους πολίτες σε τρεις κατηγορίες και μεγαλώνοντας το χάσμα του διχασμού.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Αν κάποτε η Ελλάδα είχε φανεί στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως «ένα απέραντο φρενοκομείο», πόσο περισσότερο θα ταίριαζε αυτή η ιστορική φράση για την κατάσταση που έχει έρθει η χώρα σήμερα, έτσι όπως την κατάντησαν οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Στο χθεσινό διάγγελμα, ένας αυτοθαυμαζόμενος πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου προσπάθησε (όχι επιτυχώς είναι η αλήθεια) να βγάλει τρελό έναν ολόκληρο λαό. Ο πρωθυπουργός που ουσιαστικά γέννησε τον διχαστικό όρο «αρνητής», παρουσιάστηκε ως απόλυτος αρνητής της αυτοκριτικής, της σύνεσης, των ατομικών ελευθεριών, ακόμα και της ίδιας της λογικής.

Σα να περιέγραφε άλλη χώρα…

Όχι μόνο δεν είπε λέξη για τη παταγώδη αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, άλλα μόνο που δεν χτύπησε επαινετικά τον… ώμο του, ισχυριζόμενος πως υπάρχουν αχρείαστες απώλειες «παρά την άρτια εκστρατεία» που οργάνωσε η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός της «αριστείας» έδωσε άριστα στον εαυτό του και μετέθεσε τις ευθύνες (για ακόμη μια φορά) στον ελληνικό λαό.

Το κατά πόσο είναι «άρτια» μια εκστρατεία που πέρασε μέσα από λίστες Πέτσα και καραβιές χρημάτων που δόθηκαν σε ΜΜΕ και όχι στην ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, είναι ένα ζήτημα. Και αν προσθέσουμε και την αιχμή της… αρτιότητας, έναν Άδωνι Γεωργιάδη να ωρύεται λέγοντας «μη σώσεις να εμβολιαστείς», τότε έχουμε να κάνουμε με εκστρατεία κανονικού φρενοκομείου.

Μάθαμε πως το δημόσιο σύστημα υγείας όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, άλλα… ενισχύεται. Με 7.000 υγειονομικούς μείον, με πρόχειρη λειτουργία ή απενεργοποίηση ΜΕΘ Covid, με διπλάσια θνητότητα σε ΜΕΘ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με άσχετες ειδικότητες να αναλαμβάνουν επείγοντα περιστατικά, άλλα πάντως αναβαθμίζεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα για… τρεις κατηγορίες πολιτών

Το «συμπολίτες μου» που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή κάθε θεματικής ενότητας του διαγγέλματος, ουσιαστικά δεν απευθύνεται στο σύνολο ισότιμων πολιτών ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, άλλα σε πολίτες τριών κατηγοριών. Τριών λογιών.

Στους πολίτες Α’ κατηγορίας, τους εμβολιασμένους. Κλείνοντας τους το μάτι με την απουσία μέτρων περιορισμού της διασποράς σε κλειστούς χώρους και συνεχίζοντας ένα άκρως επικίνδυνο κυβερνητικό «κανάκεμα» εις βάρος της δημόσιας υγείας. Παρόλο που οι ειδικοί ολοένα και περισσότερο ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να διενεργούν τεστ και οι εμβολιασμένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να ξαναπαίξει το καμένο χαρτί των πανδημιοκρατικών «προνομίων», στηρίζοντας τα ως το τέλος.

Μετά πάμε στους πολίτες Α’ κατηγορίας με… ερωτηματικό και αντίστροφη μέτρηση για να βρεθούν στη… Β’ κατηγορία. Βρίσκονται σε πιθανή ζώνη… υποβιβασμού. Αυτοί είναι οι εμβολιασμένοι άνω των 60 που αν δεν λάβουν τη 3η δόση μέσα σε 7 μήνες από τη 2η, χάνουν τα πανδημιοκρατικά «προνόμια». Εδώ τελειώνουν τα κανακέματα και εμφανίζεται το πραγματικό πρόσωπο του ωμού εξαναγκασμού. Το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης έχει ημερομηνία λήξης 7 μηνών.

Και τέλος πάμε στους κατεξοχήν πολίτες του υγειονομικού «απαρτχάιντ», τη Β’ κατηγορία. Αυτή που η κυβέρνηση αγαπά να μισεί. Οι μη εμβολιασμένοι πολίτες που για ακόμη μια φορά εισέπραξαν όλο το ανάθεμα. Μια ακόμη προσθήκη τιμωριών σε ένα πογκρόμ εκδικητικών μέτρων που στοχεύουν σε κοινωνικό και οικονομικό στραγγαλισμό.

Ο καταναγκασμός παραμένει το πρώτο «όπλο» της κυβέρνησης

Αντί για πειστικότητα, ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα μενού από εκβιαστικά διλήμματα. Εν όψει εορταστικής περιόδου, απέκλεισε τους ανεμβολίαστους από οποιοδήποτε κτήριο φέρει στέγη. Εκτός από το σπίτι τους, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Άτυπο lockdown δηλαδή, για να μη κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις.

Σαν «φιλόστοργος» ηγέτης απαγόρευσε την είσοδο ανεμβολίαστων στα γυμναστήρια (μάλλον το να μένουν αγύμναστοι είναι… για το καλό τους), τους απέκλεισε από μουσεία, σινεμά και θέατρα (αφού είναι πολίτες… Β’ κατηγορίας τι να τον κάνουν τον πολιτισμό άλλωστε;) και ασφαλώς διατήρησε το υποχρεωτικό τεστ για ανοιχτούς χώρους στην εστίαση, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν στο μηδέν (και αυτό για το καλό της δημόσιας υγείας).

Και βέβαια ας μην επαναλάβουμε τι τεράστια πτώση τζίρου φέρνουν στην αγορά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση κυρίως στην εστίαση και στο λιανεμπόριο, και μάλιστα στη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σεβάστηκε ούτε την πίστη των χριστιανών

Όμως δεν σεβάστηκε ούτε καν το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών και απαίτησε τεστ στους ιερούς ναούς. Μη έχοντας ούτε στοιχειώδη επαφή με τη φύση μιας εκκλησίας, η οποία είναι «νοσοκομείο» ψυχών και σωμάτων που στέκεται εκεί για να τους δέχεται όλους ανεξαιρέτως.

Δεν δίστασε να εμφυτεύσει εκβιαστικά διλήμματα, επιχειρώντας να θέσει υπό ομηρία ακόμα και την πίστη των ορθοδόξων χριστιανών. Η ορθοδοξία όμως δεν δέχεται διαχωρισμούς, γιατί ακριβώς αποκαλύφθηκε στον κόσμο για να τους καταργήσει. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αρέσκεται στη σαλαμοποίηση της κοινωνίας, άλλα στο ορθόδοξο ποίμνιο δεν υφίστανται «κατηγορίες».

Σε αυτό το προκλητικό διάγγελμα λοιπόν, κυριάρχησε η παρουσίαση των νέων… κατηγοριών, η αποποίηση ευθυνών, το «δείξιμο με το δάχτυλο», τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι εξαναγκασμοί «για το καλό σας». Και κυρίως η άρνηση κάθε ίχνους λογικής…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail